Valken 3 heeft off-day in Hoogkarspel

Vandaag ontvingen de mannen van Spirit 5 die van Valken 3 op het sportpark in Hoogkarspel voor hun tweede ontmoeting in drie weken. De eerste had gewonnen thuis met 2-0. In de tussentijd heeft Valken twee overwinningen erbij geboekt. 1 op Spartanen en vorige week werd er op het kunstgras in de herfststorm met 3-0 gewonnen van KGB 7 voor de beker. Allen Erwin was vandaag niet aanwezig, dus maar liefst 4 wissels zaten er op de bank bij Valken 3.

In een mooi herfstzonnetje en bij gelukkig niet al te koude temperaturen floot de scheidsrechter om 11:00 voor de eerste keer op zijn fluitje. Al na 2 minuten is de wedstrijd over voor Rowan. Zijn hamstringblessure, opgelopen bij KGB vorige week, blijkt zeker nog niet over te zijn. Jesper vervangt hem. Waar de vorige keer al bleek dat Spirit een goed team heeft bewijzen ze dat vandaag nogmaals. Valken komt overal op het veld te kort en kan de bal nauwelijks in de ploeg houden. Ook wordt het regelmatig overlopen in de eerste helft. Spirit is daarnaast super effectief en weet zijn eerste 4 kansen gelijk te benutten. Zo staat Valken dus binnen een half uur spelen al met 4-0 achter. Valken krijgt ook wel een paar kansen, maar heeft in tegenstelling tot Spirit het vizier niet op scherp staan. Jesper komt helaas voor hem nog verkeerd terecht bij een landing in een poging de bal te koppen en moet ook het veld weer vroegtijdig verlaten. Met een 4-0 ruststand worden de kleedkamer opgezocht. Ook Roy blijft hier achter met eveneens een hamstringblessure.

Na de rust heeft Valken wat meer vat op de wedstrijd. Spirit leunt wat meer terug en Valken zit er wat feller op dan in de eerste helft. Beide elftallen krijgen ook wel wat kansjes (voor o.a. Niels Kool en Michel), maar lange tijd wordt er niet gescoord. Spirit weet na 70 minuten spelen hun vijfde goal van de middag te maken. De buitenspelval werkt niet bij Valken en na goed terugleggen van de diep gegane Spiritiaan is het een koud kunstje voor zijn teamgenoot om binnen te tikken. Gelukkig weet Valken de eer nog te redden. Twee keer is het Nick die het eindstation is en koeltjes de keeper passeert. Hierdoor is de stand toch nog een stuk dragelijker. Robin valt aan het eind nog uit met een liesblessure, waardoor er wordt geƫindigd met een lege reservebank.

Het zat er niet in vandaag. Spirit speelde scherp en was gewoon de betere partij. Valken miste het vermogen om er voetballend uit te komen en miste de strijd en wilskracht om dat te compenseren. Hopelijk is dit komende week weer aanwezig als Victoria O 5 op bezoek komt. Om 13:00 wordt er afgetrapt.