DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Helden doen Hollandia de punten kado in de eerste helft

Na een weekje gedwongen rust vanwege de herfstwoei en -water mochten we onder het genot van een prachtig najaarszonnetje de competitie vervolgen met een thuiswedstrijd tegen het hooggeplaatste Hollandia.
Met in ons achterhoofd de wedstrijden uit het verleden en de wetenschap dat Zouaven-Hollandia volledig escaleerde ben je toch wat geïntimideerd. Niks van aantrekken, lekker ballen. En dat ging ook prima vandaag. Helaas weer een kerstboodschappenlijst aan blessures/afwezigen: Arthur, Dennis Dup, Michel, Corné en Ivo konden niet spelen. Gelukkig was Joeri weer terug en ook Frits en Mark R. wilden ons weer helpen. Helaas moest Doelman Dekker zijn tweede rentree annuleren wegens een knieblessure.

Voor rust valt Erwin opnieuw uit met zijn slepende enkelblessure. Frits is zijn vervanger. Ook Marc valt iets later uit, maar hij blijft er wel bij.
In het eerste bedrijf heeft Valken de bal en Hollandia de counter. Zo simpel is het. Met iets meer voetballend vermogen hadden we makkelijk stand kunnen houden maar 1) de spaarzame kansen worden niet benut en 2) Hollandia heeft met een blok op het middenveld en een goede spits een aantal prima voetballers op het veld staan.

Een goed lezer snapt het al: Hollandia gaat met voorsprong rusten. Tot driemaal toe weten ze ons te verschalken waarbij met name de spits een ware plaag is. Bij de derde goal kan hij vier man simpel uitspelen en prima binnenschieten. 0-3 bij rust, dat was niet de bedoeling.

Na de pauze is het balbezit nog meer voor Valken. Met enkele omzettingen na opnieuw een blessuregeval: Remco valt uit. Joeri gaat voorstopper spelen, Frits linkshalf, Mark en Marc in het midden. Het is wat knutselen maar uiteindelijk staat het wel als een huis.

We komen terecht terug in de wedstrijd. Na al wat eerdere speldenprikjes is het nu Dennis die weer eens de achterlijn haalt. Zijn voorzet is op maat op Martin bij de tweede paal. Die wil in 1x binnentikken maar schiet met de linker de bal tegen zijn rechter scheenbeen aan. Gelukkig voor hem heeft ie tijd en ruimte genoeg om de bal alsnog binnen te werken.
De aansluiting is daar en we zetten alles op alles.

Op zoek naar meer moet de Hollandia-doelman een schot van Mark uit de kruising plukken, krijgen we flink wat corners maar valt de bal net niet goed genoeg.
Hollandia komt er niet meer aan te pas, tot …… 10 minuten voor tijd. Eén keer een counter die wel goed valt. De linksvoor kan opstomen en afgeven op de rechtsvoor. Volgens velen buitenspel maar volgens Michel die vlagt niet. Dus heeft Hollandia weer een marge van 3.

We geven nog niet op en vlak erna maakt Mark nog de tweede eretreffer, en nog een knappe ook! Met links haalt hij randje 16 uit, de bal verdwijnt laag in de linkerhoek buiten bereik van de keeper.

Helaas, met wat meer scherpte in het eerste bedrijf hadden we gerust gelijk kunnen spelen. De punten gaan echter mee naar de boorden van ’t IJsselmeer.

Topschutters 17/18:
Martin: 6
Edwin: 4
Lennard: 3
Dennis: 3
Ivo: 2
Corné: 1
Remco: 1
Mark: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com