Laaste bekerduel eenvoudige prooi voor helden

Het laatste duelletje in ons bekeravontuur dit jaar. Na twee nederlagen zijn we uitgeschakeld. De wedstrijd in en tegen Berkhout is dan ook een moetje. Maar goed, ’t is lekker weer – nog steeds – om te ballen dus vol goede moed reizen af we richting de club waar nog steeds de koeken bij de koffie horen.
Arthur, Marc, Michel, Remco, Joeri en Dennis de W. maakten de trip niet. Opnieuw personele uitdagingen voor coach Erwin. Frits was er uiteraard weer bij en voor de tweede maal dit seizoen maakte een herintreder zijn opwachting. Rens mocht de schoenen van Joerie lenen en hielp ons gisteren uit de brand. Hij begon nog wel op de bank, maar na tien minuten kon ie de wedstrijd uitspelen daar Edwin uitviel.

Een uitstekend potje voetbal van de helden vandaag. De tegenstander werkt daar natuurlijk wel aan mee. Berkhout is een 45+ formatie, dus zou je denken dat we op conditie deze mannen moeten verslaan. De wedstrijd leert ons dat we ook voetballend beter zijn dan de tegenstander. Wij leiden veel balverlies, de thuisploeg spant overtreft ons hierin met gemak. Haast iedere bal van achteruit wordt door ons opgepikt. Hun enige kans is als de spits, balvast en -vaardig, de controle heeft. Die krijg je niet zomaar van de bal. Verder is het Valken wat de klok slaat.

Het gevolg is een Hemmer beleg op het Berkhout-doel. Corners zat, voorzetten zat, simpelweg wachten op de goal. Frits lijkt die na een mooie steekpass van Ivo vanuit het midden te maken. Frits staat vogelvrij linksvoor en kan richting goal. Hij haalt snoeihard uit. De keeper heeft nog wel een goede redding in huis maar kan de bal alleen naar links wegwerken. Daar staat Martin klaar en die twijfelt geen moment. Voor de rechter neerleggen, uithalen in hoog in het dak van de goal schieten. De voorsprong is een feit.

We gaan vrolijk verder en voetballen van de ene naar de andere aanval. Nog een goal maken is echter een probleem, de keeper zit er tussen, teveel gebrij, net een blok. Hij gaat er ff niet in. En dan:
Vlak voor rust nog een counter van Berkhout. Een kans kan je het niet eens noemen. De balvaste spits wordt die gestuurd. In een sprintduel met Erwin lijkt laatstgenoemde wel redding te kunnen bieden, en anders hebben we Niels nog op de goal. De spits besluit vanaf 16 meter al te schieten. Zijn ploeggenoten balen hier al van getuige reacties als ‘Jammer joh’, ‘Waarom van zover’, etc. De bal lijkt ook een meter naast te gaan maar heeft op het laatst zomaar een curve waardoor ie in de goal belandt. Rusten met een 1-1 stand.

Geen man overboord, dat komt wel goed in het tweede bedrijf. En dat klopt. Berkhout komt er totaal niet meer aan te pas en Valken mag kans op kans stapelen. Tja, en als het er zo veel zijn wordt er wel gescoord zou je denken. Nou, dat klopt. In het eerste geval na rust hebben we nog wel de hulp van de tegenstander nodig. Na tien minuten spelen stoomt Ivo maar weer eens mee op naar voren. Hij belandt linksvoor en geeft voor aan de inlopende Martin. Verdediger zit er nog tussen maar werkt de bal met een mooie schuiver in de korte hoek achter zijn eigen doelman. Dat doet ie minder fraai als zijn medespeler voor rust. Die kopt een voorzet van Jaap nog snoeihard millimeters naast zijn eigen goal.

De voorsprong is er weer en we kunnen rustig uitspelen. De volgende goal volgt na een minuut of twintig. De voorzet is wederom van Jaap, hoog en ver bij de tweede paal. Daar staat Martin klaar en die kopt de bal hard en hoog in de kruising.

1-3, en het wordt nog mooier. Een mooie combinatie die helemaal van achteruit begint. Ivo wordt in het midden aangespeeld, hij loopt een paar meter op en speelt dan Martin in de spits aan. Die stuurt Jaap met een steekbal richting keeper en Jaap is in een 1 tegen 1 met de keeper de winnaar.

Daarna volgen er nog kansen voor, tja, voor wie niet eigenlijk. Ivo, Dennis Dup, Erwin, Frits, Martin.. Kansen volop maar geen goals meer. Martin kan zijn seizoenstotaal in de allerlaatste slotseconde naar 10 tillen als ie nog een voorzet op maat van Jaap vanaf rechts krijgt. Alleen voor de goal en keeper kan ie de hoek uitkiezen. Hij kiest echter voor de verkeerde kant van de paal waardoor het eindigt op 1-4. Lekker potje, het bekertoernooi zit er op.

De helden wensen u prettige feestdagen en een goed en sportief begin van het nieuwe jaar. Tot 2017!