Wedstrijdverslag Legmeervogels – Valken 8-1-2016

De eerste wedstrijd in 2017 en ook de start van de tweede helft van de competitie. Het praatje ‘we kennen de tegenstander niet’ kan dus niet meer. Niet helemaal op volle sterkte reisde we af naar Uithoorn. Josien is geblesseerd en Inge had een verjaardag. Gelukkig kwam Melissa ons versterken! Eenmaal aan de koffie en thee de eerste tegenvaller, de scheidsrechter had zijn knie verdraaid en kon dus niet fluiten. Gelukkig wilde iemand van de vereniging fluiten, zodat de wedstrijd evengoed kon beginnen.

De eerste helft gingen we gelijk op tot 7-7. Hun linkerhoek wist regelmatig door te breken en te scoren en ook was de linkeropbouw een aantal keer trefzeker. Wij hadden daar natuurlijk ook wat tegenover staan, afstandsschoten van Anne en ook Jody wist een aantal keer door te breken in het midden. Het einde van de tweede helft wisten we alleen niet meer te scoren, waardoor een verschil van drie punten ontstond (ruststand 10-7). In de rust een aantal verbeterpunten doorgenomen, we moesten minder passief zijn in de verdediging. Eerder aanpakken, we stonden teveel toe. Helaas lukte dit alleen niet. Gedurende de tweede helft bleef er een gat van 2-4 doelpunten. Het spel werd steeds harder, vooral Jody moest het ontgelden. We waren het ook niet altijd eens met de scheidsrechter. Jop kreeg zelfs zijn eerste twee-minutenstraf in vier jaar tijd dus dat zegt genoeg. Met aanmoediging van onze trouwe supporters wisten we toch op één punt te komen met nog 1,5 minuut op de klok. De tegenstander mocht alleen aanvallen en wist helaas een penalty te versieren die ze verzilverden. Met nog 30 seconde op de klok lukte het ons niet meer om te scoren, de eindstand was hierdoor 20-18. Niemand had er echt een goed gevoel bij, we kunnen beter en we hadden misschien ook wel meer verdiend.

In de kleedkamer kregen we ook nog nieuws van Jop en Hetty. Helaas gaan zij ons na dit seizoen verlaten. Na vier gezellige jaren waar iedereen veel heeft geleerd is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Afscheid nemen hoeven we alleen nog niet, we gaan eerst voor een goede notering op de ranglijst in het binnen- en buitenseizoen. We hopen daarom weer op veel publiek a.s. zondag om 13:00 uur tegen Aalsmeer. Aalsmeer is de ongeslagen nr. 1 dus support kunnen we gebruiken!