Wedstrijdverslag Sv de Valken Dames1 – Leidsche Rijn DS1

In de kleedkamer werd er besproken dat we weer scherp moesten worden. We moesten er meteen tegen aan en mochten niet verzwakken. De kanjer van de week was vandaag Merle Dekker. Merle heeft goed mee gedaan met de warming-up en mocht vervolgens bij de eerste aanval op doel gooien, deze bal gooide ze er met overtuiging in.

Vervolgens ging het fluitsignaal en begon de wedstrijd. Leidsche Rijn wist onze dekking goed uit te spelen door wissels in te zetten, hierbij vonden zij de cirkelloopster goed. We kwamen daardoor in de eerste 10 minuten achter te staan met 1-5, gelukkig wisten wij ons daarna goed te herpakken. De verdediging stond beter en Kelly wist met de verdediging de bal een paar keer te onderscheppen om vervolgens uit een break te scoren. Ook wist Inge onze cirkelspeelster Lynn goed te vinden en Lynn kon hem daarna goed afronden op doel. In de aanval speelde we met een hoog en gingen daardoor de rust in met 11-9.

In de rust vertelde dat Jop het goed vond hoe wij ons hersteld hadden. We moesten niet denken dat we er al waren, maar moesten er in de tweede helft weer vol tegen aan gaan.
In de tweede helft begonnen wij meteen weer gefocust. We speelde op tempo en hadden veel druk in de aanval. De eerste minuten maakten wij meteen het verschil, bal na bal vlogen in het net en we zaten lekker in het spel. Britt werd goed vrij gespeeld in de rechterhoek en wist het verschil nog groter te maken. We hebben eindelijk weer lekker gespeeld en leuk spel kunnen laten zien aan onze supporters. We sloten de wedstrijd af met een stand van 22-16.

We willen het publiek en onze kanjer van de week Merle bedanken voor de aanmoediging! Volgende week spelen wij om 12:30 uit tegen Nieuwegein.