Valken 3 hervat seizoen met zege in Zwaag

Na een lange winterstop konden de mannen van Valken 3 vandaag weer voor het eerst de (kunstmatige) wei in. Tegenstander van de dag was Westfriezen 5, een team dat voor aanvang op de achtste plaats stond. Zonder Nick, Michel, Bas, Jouke en Nobi moest het klusje om van deze opponent te winnen geklaard worden. Gelukkig konden Edwin en Arjan aanschuiven, wat het totaal aantal spelers op 12 bracht.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter om iets voor 2 uur blijkt het al snel dat Valken de bovenliggende partij is. Valken maakt het spel en dringt Westfriezen terug op de eigen helft. Alleen met de lange bal weet Westfriezen de helft van Valken te bereiken, maar daar wordt de tegenstoot al vaak snel in de kiem gesmoord. Het overwicht van Valken resulteert ook in een aantal grote kansen. Marc weet 1 op 1 met de keeper niet te scoren en Niels Kool mist een penalty, die was verkregen nadat Edwin in de rug werd geduwd voordat hij bij de bal kon komen. Erwin weet een harde voorzet van Marc niet tussen de palen te krijgen. Na dertig munten wordt dan eindelijk de ban gebroken. Rowan geeft voor vanaf links, Robin verlengt met het hoofd, Edwin ontvangt en rond vervolgens goed af. Helaas kan Valken niet lang van de voorsprong genieten. Mark geeft vijf minuten na de openingstreffer een te zachte pass door het midden en deze kan worden opgepikt door de voorstopper. Gelijk komt Westfriezen in een overtal situatie. De spits ontvangt de bal en lost een schot, die nog kan worden gepareerd door Jeroen. Via een kluts belandt de bal bij een andere speler in een geel shirt en deze weet het lege net gemakkelijk te vinden. In het vervolg van de eerste helft zijn er geen grote kansen meer.

In de tweede helft is er niets veranderd aan het spelbeeld. Ook nu krijgt Marc al weer snel een kans 1 op 1 met de keeper en ook nu weet hij het net niet te vinden. Het duurt uiteindelijk 15 minuten tot er weer wordt gescoord. Vanaf rechts wordt er voorgezet en uiteindelijk is het Marc die het beslissende zetje geeft en zo Valken weer op voorsprong zet en zo dus toch het net heeft gevonden. De voorsprong is echter van nog kortere duur dan in de eerste helft. Gelijk na de aftrap weet Westfriezen een corner af te dwingen en via deze corner wordt de 2-2 op het bord gezet, waardoor Valken voor de derde keer op zoek moet naar de voorsprong. Deze wordt na 25 minuten spelen in de tweede helft toch weer gevonden. Rowan geeft voor op Roy, die goed teruglegt op Niels Kool en deze kan nu wel afronden. Westfriezen gaat daarna iets opportunistischer spelen om nog een derde keer gelijk te komen en krijgt daardoor de deksel op de neus. De 4-2 komt op naam van opnieuw Marc, door de bal in de verre hoek te schieten na een vlot lopende aanval. Roy maakt de laatste van de wedstrijd, als hij in de verdediging de bal weet te onderscheppen, de keeper omspeelt en daarna alleen nog maar een leeg doel voor zich heeft.

Een mooie hervatting van de tweede seizoenshelft. Valken staat nu 4 verliespunten achter op de nummer 1 Blokkers 6 en 6 verliespunten voor op nummer drie Spartanen 5. Komende week komt de koploper op bezoek en wordt duidelijk of Valken mee blijft doen om de titel of dat Blokkers voorlopig afstand neemt. Om 13:00 is de aftrap.