Valken 3 wint weer niet van Blokkers 6 en raakt verder achterop

Vandaag stond voor Valken 3 de cruciale wedstrijd op het programma in de titelstrijd in de competitie. De afgelopen weken heeft Valken geen steken laten vallen door te blijven winnen. Twee weken terug werd Westfriezen 4 thuis met 4-2 verslagen, met goals van Marc, Bas en tweemaal invaller Michael Timmer. Vorige week werd een 0-1 overwinning meegenomen uit Obdam doordat Nick in de laatste minuut een penalty verzilverde. Blokkers blijft ook winnen en kwam vandaag naar Venhuizen om hun voorsprong van 4 punten te consolideren of uit te breiden. De laatste jaren heeft Valken het erg lastig tegen Blokkers en de laatste 4 keer wist Valken niet te winnen. Voor Valken was vandaag alleen Erwin door ziekte niet beschikbaar, Jesper kwam zijn teamgenoten aanmoedigen.

Na het eerste fluitsignaal ontspon er een mooie en open strijd op het B-veld. Beide teams zijn vol gemotiveerd om het maximale te behalen en gooien veel strijd in hun spel. Dit leidt af en toe tot een paar ferme tackels van beide kanten, maar leidsman Kryn hield de wedstrijd goed in controle. Al snel kijkt Valken tegen een achterstand aan. Een voorzet vanaf rechts gaat over iedereen heen en wordt door de mid-mid aan de achterlijn binnen gehouden. Deze zet opnieuw voor, maar door de wind krijgt de bal een enorme curve mee en belandt hij pardoes over Jeroen heen achter hem in het net. Valken gaat op zoek naar de gelijkmaker en lijkt daar dichtbij te zijn als Nick uit een voorzet de bal met een omhaal naar de lage hoek stuurt. De keeper van Blokkers heeft echter een goede redding in huis en weet met een uiterste poging de bal te pareren. Even daarvoor is Marc helaas weer uitgevallen met een liesblessure. Blokkers heeft zoals bekend een erg rappe spits en ook vandaag ontsnapt hij weer een paar keer aan de verdediging. Na ongeveer een half uur spelen levert dit een 0-2 voorsprong voor Blokkers op, als hij Mark te rap af is en Jeroen vervolgens knap omspeelt. Vlak voor rust komt Valken weer op 1 punt verschil doordat Bas scherp is als een afvallende bal voor zijn voeten belandt. Hij aarzelt niet en kegelt de bal in de verre hoek.

Ook na rust golft het spel op en neer en is er niet echt een bovenliggende partij aan te wijzen. Na ongeveer 10 minuten komt Valken op gelijke hoogte. Michel neemt een vrije trap vanaf 30 meter op links en krult de bal naar de verre hoek. De bal lijkt tegen te houden, maar gaat zomaar langs alle verdedigers heen en de keeper kan alleen maar kijken naar hoe de bal in het net belandt. De eerste van Michel in dit seizoen en dus de naam vereewigt op de lijst. 10 minuten later staat Valken alweer achter. Opnieuw een bal die over de verdediging valt en de spits van Blokkers wipt de bal knap over de uitgekomen Jeroen en maakt hiermee de 2-3. Niet lang daarna is er nog een domper voor Valken. De spits van Blokkers dreigt alleen op Jeroen af te kunnen gaan en Nobi trekt aan de handrem door hem neer te halen. Een terechte rode kaart volgt. In het vervolg kan Valken niet echt meer een vuist maken, al krijgt het nog wel twee kansen via Roy en Michel, maar die kunnen deze niet promoveren tot doelpunt. Blokkers probeert afstand te nemen, maar weet ondanks een paar grote kansen (waaronder een afgekeurd buitenspeldoelpunt) niet meer te scoren.

Een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, die een pot vol strijd en spanning hebben kunnen zien. De voorsprong van Blokkers na hun overwinning op Valken betreft nu 10 punten met een wedstrijd meer. Valken heeft op zijn beurt, als nummer 2, zes verliespunten minder dan nummers drie Spirit en Spartanen. Komende week mag Valken naar de nummer 5 Strandvogels. Om 11:00 gaat de bal voor het eerst rollen in Onderdijk.