DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 3 maakt titelrace weer spannend

Na vele tussendoortjes, waarbij beide teams nauwelijks tot niets lieten liggen, stonden zondag eindelijk de twee matadoren uit de 7e klasse 05 West 1 weer tegen elkaar: De Blokkers 6 – De Valken 3. Verschil in punten voorafgaand aan de wedstrijd was 2 in het voordeel van Blokkers, met ook nog 1 wedstrijd tegoed. Nu konden de geel-zwarten de beslissende klap geven en daarmee het kampioenschap veilig stellen. Met 12 fitte spelers reisde Valken af naar Blokker om dit te voorkomen en om de titelrace spannend te houden. Robin vierde dat hij geen twintiger meer was, Nick genoot van een welverdiende vakantie en Jesper en Erwin zaten op de bank voor de aanmoediging.

Iets na 12 uur rolt de bal voor het eerst en een paar minuten later wordt al weer het eerst door de scheids gewezen naar de middenstip voor een nieuwe aftrap. Roy heeft Marc namelijk met een perfecte steekpass alleen voor de keeper gezet en Marc rondt uiterst vakkundig af in de verre hoek. 10 minuten later een soortgelijk scenario. Nu is het Bas die Marc weet te bereiken en ook zijn tweede schot op doel belandt achter de goalie. Blokkers is even overdonderd door deze twee snelle goals, maar herpakt zich snel en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Valken beperkt zich tot verdedigen en komt er zo nu en dan gevaarlijk uit met de twee snelle voorwaartsen. De defensie van Valken staat goed gegroepeerd en wanneer er dan toch een schot wordt gelost, staat Jeroen er altijd nog. Vooral zijn redding op een schot vanaf links die in de verre hoek dreigt te belanden is het vermelden waard. Valken weet vlak voor rust nog twee maal uit dezelfde corner gevaar te stichten. Eerst raakt Michel uit de lage variant van Roy de lat en uit de rebound vindt Wilco de verre kruising, maar deze kan stijlvol door de keeper van Blokkers worden overgetikt. Er wordt uiteindelijk met een 2-0 stand de kleedkamers opgezocht.

Na de limonade pauze eenzelfde beeld. Blokkers op zoek naar de goal en Valken dat gedisciplineerd tegenhoudt. Keer op keer komen de geel-zwarten er niet door heen of is de eindpass net niet goed. Aan de andere kant is Valken ook een paar keer gevaarlijk. Uit een van deze spaarzame uitbraken maakt Marc zijn hattrick compleet door opnieuw de keeper de verschalken, ditmaal in de korte hoek. Hierna is het ook klaar voor hem en wordt hij na een uur vervangen voor Edwin. Deze kan niet lang na zijn invalbeurt al bijna een assist op zijn naam schrijven, als hij Bas met een harde voorzet bedient. Bas heeft weinig tijd en haalt in een keer vol uit en raakt hiermee de lat. Bij beide teams raakt het vat nu wel zo’n beetje leeg en hierdoor worden de ruimtes steeds groter op het veld. Uiteindelijk weet Blokkers vier minuten voor tijd toch nog een eretreffer te maken. De snelle spits, in de eerste twee wedstrijden een ware plaag voor Valken, is zijn directe tegenstander Wilco te snel af en schiet de bal tussen de benen van Jeroen door het doel in. Deze treffer komt echter te laat om het nog echt spannend te maken en even later fluit de scheids af.

Een uitstekende teamprestatie van Valken 3, waarbij vooral erg hard gewerkt is door iedereen om het resultaat over de streep te trekken, maar waarbij ook vooral Marc zijn waarde maar weer eens heeft bewezen. Valken gaat door de overwinning over Blokkers heen in de stand, maar deze hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Beide teams hebben nu nog twee wedstrijden voor de boeg. Wie zich aan het einde van de rit kampioen mag noemen is dus zeker nog niet beslist….

Topscoorders Valken 3:
Marc Zwagemaker 22
Nick Redeker 7
Niels Kool 6
Bas Gagliardi 5
Roy Zwagemaker 4
Niels van ’t Hoff 3
Michael Timmer 3
Erwin Hofland 2
Rowan Boots 2
Nobi Jonker 2
Michel Hoffer 2
Rens Zuurbier 1
Jesper Bot 1
Jouke Wiltenburg 1
Wilco Kenter 1
Edwin Visser 1
Mark Borst 1
Eigen doelpunt tegenstander 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com