DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Na winterstop matig, maar Valken 1 presteerde prima in 2016/2017

Halverwege het seizoen konden we in december met een artikel op deze website melden dat Valken 1 tot dat moment prima had gepresteerd. Na de winterstop zette de goede reeks zich door maar vanaf de maand maart lukte het Valken 1 niet meer te overtuigen.

Grasshoppers werd de terechte kampioen en Valken 1 kwam op de 4e plaats helaas niet in aanmerking voor de nacompetitie. Over het hele seizoen gemeten had dat eigenlijk wel verdiend geweest. Gelukkig sloot Valken 1 met een ruime winst op Strandvogels het seizoen in stijl af.

Na afgelastingen in januari startte Valken 1 in 2017 met de uitwedstrijd tegen VVS ’46 in Opmeer. Een spannend duel, waarbij de groenroden met 1-2 nipt wonnen.

Tegen Woudia ging de winst ook naar Valken: 0-2.

De uiteindelijke degradant DWB kon het tegen Valken op het Drieban sportcomplex lang niet bolwerken. Valken overvleugelde DWB met maar liefst 7-1. Leuk ook dat Mike Groot kon bijdragen aan de score. Na wat blessureleed was dat mooi voor hem.

De wedstrijd tegen HSV Sport 1889 betekende een ommekeer in negatieve zin. Door afwezigheid van enkele basisspelers moest gesleuteld worden aan het elftal en HSV Sport wist daar als goed voetballende ploeg van te profiteren. Met 1-3 liep Valken tegen een nederlaag aan en daar viel niet op af te dingen.

Na dit treffen volgde ALC. Normaal gesproken een voltreffer voor De Valken maar nu bleef de ploeg steken op 2-2. Het ging allemaal niet meer zo vlot als hiervoor, dat werd wel duidelijk.

Tegen RKEDO uit ging Valken 1 hierna ook onderuit 2-0.

Het werd ook een 0-2 nederlaag tegen Grasshoppers thuis. Grasshoppers legde veel energie in de wedstrijd en De Valken deed dat niet. Zo werd het verschil gemaakt en ook duidelijk dat Valken een leuke ploeg heeft, maar om dat te laten zien moet de inzet er ook zijn.

Sporting Andijk trakteerde Valken op de volgende nederlaag. Met 1-3 trok de fusieclub aan het langste eind.

Tegen Zwaagdijk, op een stralende dag, werden in Zwaagdijk wel drie winstpunten gescoord. Valken won met 5-1, waarbij de meeste doelpunten na rust vielen.
Het lek bleek echter niet boven, want hierna volgde de thuiswedstrijd tegen Victoria O. Met 1-3 gingen de punten naar de tegenstander uit Obdam.

Inmiddels mocht wel geconstateerd worden dat Valken 1 het na de winterstop liet liggen. Wie weet zou de uitwedstrijd tegen Always Forward de ommekeer betekenen. In een attractief duel deed Valken 1 uitstekend mee, maar de Hoornse ploeg had al enige tijd de smaak te pakken en bleek uiterst effectief. Na het tellen van vele doelpunten stond bij het laatste fluitsignaal 6-4 voor Forward op het scorebord.

Van Kwiek ’78 werd de week erna wel gewonnen. Met 3-1 winst voor Valken 1 stevende de ploeg uit Avenhorn op de nacompetitie af.

De nacompetitie was voor DWB niet weggelegd. DWB was al rechtstreeks gedegradeerd, maar richtte zich op tegen Valken op de prima grasmat in De Weere. Valken stond erbij en keer erna en zag de een na de andere mooie goal om de oren vliegen: 5-0.

Het slotduel was tegen Strandvogels thuis. Dat had eigenlijk een sleutelduel voor de derde plek en dus nacompetitie moeten zijn, maar die kans was al verspeeld. Bij Strandvogels was de druk eraf, maar dat neemt niet weg dat Valken 1 nog een keer leuk voetbalde en met 5-1 het seizoen afsloot.

Ondanks de matige en wisselvallige tweede seizoenshelft, overheerst het gevoel dat Valken een talentvol team heeft. Vrijwel alle spelers kunnen gezien hun jonge leeftijd nog jaren vooruit en met het toenemen van de ervaring kan de ploeg stabieler worden.

Bij vlagen hebben we prachtig voetbal gezien van sierlijke voetballers als Niels Fine en Jeroen Bosch, maar ook knappe aanvallende acties van Kor Mantel en Christian Steenkamp. Met Niels Timmer, Roan Groot en Sam Vroling gaat het om nog jonge spelers, die al wel de nodige ervaring hebben opgedaan. En wat te denken van Joris Molenaar, die zich met volle inzet en overtuiging als teenager tot vaste waarde in het eerste elftal opwerkte.

Komend jaar staat ook Martin Glim weer als hoofdtrainer/-coach voor deze groep. Met veel vertrouwen kan uitgezien worden naar het seizoen 2017/2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com