Oude tijden herleven met JO11-2

Wij gaan zo’n 20 jaar terug in de tijd. Als er toen een derby Spirit – Valken in zicht was, dan begon Frank Heilig (jazeker, die (aardige) lange spits van Spirit, red.) ondergetekende zo’n 3 weken van tevoren te bestoken met mails, brieven en telefoontjes. In deze berichten werden o.a. voorspellingen gedaan als duels, doelpunten en andere zaken. In die uiteindelijke goed bezochte wedstrijden gingen we respectvol en sportief met elkaar in duel en hadden we vooraf- en nadien veel plezier.

Vandaag, ongeveer 20 jaar later staan onze zonen tegenover elkaar en staat Frank de mannen van Spirit JO11-2 te coachen en ik de heldjes van De Valken JO11-2. Het werd een leuke sportieve pot waarbij in tegenstelling tot vroeger, geen voorspellingen werden gedaan.

Met de aftrap was het nog schemerig. 08.45 uur aanvang.
Al snel 0-3 voorsprong, vaak uit counter. Lex bleef rustig en maakte beheerst af, Tim en Stein ook keurige goals.
De 1-3 viel kort daarna doordat er slecht werd meeverdedigd. Gelukkig maakte we snel de 1-4. Jinne had 4x een mooie pass in huis op de linker kant en zette daarmee de voorhoede goed in stelling.

In de rust werden er bij Spirit in de kleedkamer verhalen over vroeger verteld. Toverwoord was dat men de beuk erin moest gooien.

De Hoogkarspelers voegde de daad bij het woord en wisten uiteindelijk tot 4-5 te komen. Heer Heilig jr. trof 2x doel, wederom doordat men bij ons voorin bleef hangen en er een 4 tegen 2 situatie ontstond.

De laatste minuten waren daarom erg spannend. Gelukkig had Sven een prachtige steekpass in huis, waarmee hij 3 man te …. zette en Lex oog in oog met keeper. Lex bleef wederom koel en maakte de bevrijdende goal, tevens eindstand 4-6.

Een mooie overwinning met 2 ploegen die uiteindelijk leuk aan elkaar gewaagd waren. En net als in een goed boek eindigde dit avontuur positief:-)

Oude tijden herleefde weer even, al verwacht ik geen ellen lange mails meer…

Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-05-2024
Ochtend
Veronique/Ricardo Bruseker
Middag
Chris Beemster/Thijs Kuip

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Matisse Bekenkamp, 24-04 (14 jaar)
Tristan Dekker, 24-04 (16 jaar)
Wesley Schuitemaker, 24-04 (19 jaar)
Jim Vijn, 24-04 (15 jaar)
Elise Koebrugge, 25-04 (41 jaar)
Dean Laan, 25-04 (16 jaar)
Stijn de Vrieze, 25-04 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken