J0-11-2 met veel strijdlust langs hun vriendjes

Vandaag stond er een rare wedstrijd op het programma. Dè 1e “Kraker” van het seizoen, we moesten namelijk aantreden tegen het grote De Valken JO11-1. (ja u leest het goed, tegen onze eigen club) Deze jongens kunnen erg leuk ballen, zijn doorgaans een jaartje ouder en staan hoger op de ranglijst. Bovendien zijn het vriendjes van de mannen van ons team. Een potje “vrienden onder -en tegen elkaar”.

Gespannen koppies in de kleedkamer, maar ook gespannen ouders, opa’s & oma’s, bekenden, vrienden en uiteraard coaches. Gelukkig hadden wij een plan! Dit plan werd uitgetekend op papier en bij aanvang van het spektakel in de kleedkamer doorgenomen. We zouden in een kommetje gaan spelen met 1 diepe spits. Als we de spits zouden aanspelen, dan moest er direct worden bijgesloten om een overtal situatie te creëren.

Als “underdog” de wedstrijd in. Er werd door beide partijen veel strijd geleverd en de “vriendjes” waren nu toch echt vijand geworden. Duels, soms op het randje, werden niet vermeden.
Ons plan pakte heel mooi uit, de jongens voerde hetgeen wat op papier stond keurig uit op het veld. En mensen, dat is mooi om te zien hoor! Het resulteerde in een dozijn aan kansen, maar telkens stond keeper Paul Boon op de goede plek of kwam de bal tegen de paal of lat.

Dus… tegen alle verhoudingen in kregen wij te maken met de hele oude- en omstreden
“voetbalwet”. (als je ‘m zelf niet maakt, dan maakt de tegenpartij ‘m wel, red.) Uit een corner schoot Jurre raak en stonden wij 1-0 achter. De koppies leken te gaan hangen, maar niets was minder waar. We gingen gewoon door met ons spel en kregen weer diverse kansen. Rust 1-0.
Zelfs de zeer sportieve coach van de tegenpartij vertelde dat het 1-8 voor ons had moeten staan.

In de rust de jongens toegesproken met de woorden “we zijn beter, gewoon zo doorgaan en dan komt het goed”. Dit vonden de jongens ook.

De 2e helft leek de tegenstander wat meer druk te zetten. Hier kwamen we gelukkig goed onderuit. Er werd uitstekend verdedigd door Luca, Jinne, Sven en Cas. Dean had een paar prima reddingen en de kansen volgde weer. Helaas schoten wij telkens naar de keeper in plaats van naast de keeper.

Uiteindelijk ging Tim (die zijn taak prima vervulde) over de rechterkant naar voren en raakte de lat. In de rebound kwam de bal voor onze spits Lex. Gelukkig schoot Lex raak!! 1-1. 2 minuten daarna was het Tim die wederom een mooie actie had en de 1-2 maakte. Achterin hielden we het goed dicht. De prima spelende Stein liep veel gaten dicht en zette Lex 1 op 1. Lex werd echter hard gevloerd! Uit de vrije trap die daaruit volgde schoot Tim raak. 1-3.

De jongens leken op rozen te zitten, maar de tegenpartij toonde veerkracht. Daardoor kregen we in de laatste minuut nog de 2-3 om de oren. De duels werden steviger en steviger en het was spannend tot en met de laatste seconde. De jongens gingen daarom uit hun dak toen de scheids het bevrijdende fluitsignaal gaf en de wedstrijd beëindigde. Grote vreugde bij ons en dikke waterlanders bij de vrienden van de tegenpartij.

Grote winnaar vandaag was het publiek dat in grote getale naar deze wedstrijd was gekomen, want die hebben een heel mooi potje voetbal gezien. Na afloop werden de winnaars uiteraard getrakteerd op een flesje drinken vanwege de prima inzet en de uitwerking van het winnende plan. De coach is erg trots op jullie!!!