Eerste derby van het jaar in voordeel van VE-1

Vandaag kwam de Sint met zijn Pietenschaar aan in de haven van Wijdenes, het was echt “Sinterklaas weer”. De wind waaide hard door de bomen, het was koud met zo nu en dan een bui.

Tevens mochten vandaag in Wijdenes de Veteranen 1 aantreden. Op het spekkige veld en onder leiding van scheidsrechter Kersten stond de eerste derby van het jaar op het program. Er werden echter geen cadeautjes weggegeven door onze vrienden uit de buurtgemeenschap.

De aftrap om 14 uur, zodat de jongelingen (39+) eerst nog even de goedheiligman gedag konden zeggen. De eerste 10 minuten met de wind in de rug, heer en meester. 4x kwamen wij 1 op 1 voor de keeper, maar de doelpunten bleven uit. Laakstra, Piet, Jos en Wimfried hadden allen het vizier niet op scherp.

Uiteindelijk weet Jos een perfecte dieptebal op de goed doorgelopen Sander (laatste man) te geven. Sander weet deze kans gelukkig wèl te verzilveren. 0-1.

Daarna werd ons spel steeds slechter. Met name door verkeerde keuzes. Veel breedte ballen in plaats van diepte. We hadden ook veel last van het glibberige veld, het leek erop of sommigen van ons nog dozen om de schoenen hadden zitten, of alsof men op schaatsen stond. Er was welgeteld 1 kans voor WSW, maar onze uitstekende doelman Dennis Weel (die tot nu toe 3 lullige tegengoals heeft geïncasseerd) wist deze waanzinnige pegel uit de 2e lijn te pareren. Rust 0-1.

3 wissels; Jeroen voor Sjaak. Rigardo voor John en Jan voor Laakstra. WSW had ook eea omgezet en dat pakte in zoverre goed uit dat WSW meer balbezit had dan in de 1e helft. Ze werden niet gevaarlijk maar het grote overwicht dat wij de 1e helft hadden was er niet meer. Echter, na 5 minuten zette Rigardo Jos 1 op 1 en niet veel later wederom. Beide kansen werden verzilverd. 0-3.

Tot slot de mooiste goal van de dag. Een aanval over 4 schijven via Ruud, Jan en pompie Wimfried kwam de bal bij meester Sjaak, hij schoot de bal hoog en hard binnen. 0-4. Tevens de einduitslag van deze derby.

Na afloop stonden we nog even “mooi an” in de gezellige kantine van WSW. We kregen het vandaag niet cadeau. Volgende week wacht Blokkers thuis, komt dat zien!