DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Winst op FC Medemblik brengt Valken 1 aan kop

Door een 0-2 overwinning op FC Medemblik heeft Valken 1 de koppositie bereikt van de vierde klasse C. Always Forward verloor verrassend van Strandvogels en HSV Sport 1889 speelde gelijk tegen ALC. Tegen deze achtergrond kunnen trainer/coach Martin Glim en zijn vrouw Janet met opgeheven hoofd door hun vertrouwde omgeving in Medemblik over straat.

Toch was het geen gemakkelijk potje voor Valken. FC Medemblik bood zeer goed tegenstand, al bleven de echte kansen bij de Medemblikkers uit. Af en toe ging het er stevig aan toe en moest Jari Koen als verzorger van Valken het veld in om spelers hulp te bieden. Leuk om Jari, nog in opleiding, in deze rol te zien.

Valken had in de eerste helft een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Op een mooie voorzet van Kor Mantel kopte Erik Appelman net over en Kor Mantel bood ook Lennard Groot later een goede kans, maar de routinier schoot vanaf de rand zestienmeter hard over. Kor Mantel schoot zelf op doel vanuit een vrije trap maar laag in de hoek wist de Medemblik-keeper te redden en helaas gleedt daarna Jeroen Bosch uit bij de rebound waardoor de bal in het zijnet belandde. Met 0-0 gingen beide ploegen rusten in de kleedkamers onder de tribune, terwijl de toeschouwers richting de kantine gingen. Met vertrouwen in de goede afloop keerde iedereen weer terug voor de tweede helft.

Echter, in de tweede helft deed FC Medemblik er nog een schepje bovenop en daarmee kwamen ze ook wel wat verder op de helft van Valken. Maar de verdediging stond prima en echte problemen heeft Valken achterin eigenlijk helemaal niet gehad. Dan moest alleen voorin nog het verschil worden gemaakt en dat lukte verderop in de tweede helft. Eerder al was Joris Molenaar op rechts een paar keer opgestoomd, maar de perfecte voorzet kwam er niet van. Toen Lennard Groot op diezelfde rechterkant goed doorging, kwam de bal wel voor de voeten van Jeroen Bosch die met wat geluk de bal over de keeper heen kreeg: 0-1 voor Valken.

Kor Mantel had het duel kunnen beslissen maar raakte de paal bij een eigenlijk niet te missen kans. Verder nam Elia Cordio als invaller een verkeerde beslissing door een balletje voor de goal nog breed te leggen, terwijl een harde uithaal op het doel meer voor de hand lag. Maar de tweede Valkengoal zou nog wel vallen. Na wederom goed druk zetten voorin, kwam Sam Vroling ineens in kansrijke positie en met een puik puntertje passeerde hij de Medemblik-keeper. Dat juist Sam Vroling de 0-2 maakte was verdiend, want hij speelde een ijzersterke wedstrijd met zowel slimme balveroveringen als goede voortzettingen.

Bij het affluiten gonsde het al langs de lijn: Forward verloren, HSV gelijk… Als dat later ook echt op Voetbal.nl zou worden bevestigd, betekende dat Valken 1 de trotse koploper zou zijn. En dat werd dus bewaarheid. In tegenstelling tot wat velen denken kan bij winst op HSV Sport 1889 niet direct de eerste periodetitel worden binnengehaald. Het gaat dit seizoen om twee periodes van twaalf wedstrijden. De derde deelnemer aan de nacompetitie is de hoogst gerangschikte ploeg zonder kampioenschap of periodetitel. De periodetitel wordt dus nog een hele opgave, maar als koploper mag je het vertrouwen hebben dat het moet kunnen lukken. Met ongetwijfeld een mooie supportersopkomst op het eigen Valkencomplex gaan we proberen een volgende stap te zetten op zondag 26 november aanstaande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com