Het is Sinterklaas tijd, dus de Veteranen 1 geven cadeaus weg

Gedurende de competitie en bekerwedstrijden van dit seizoen hebben de heren van Veteranen 1 nog geen wedstrijd verloren en incasseerden slechts 3 tegengoals. Vandaag stond de wedstrijd om de koppositie op het programma. We moesten het thuis opnemen tegen Sew.

Gelijkwaardige ploegen die het zelfde spel spelen en weinig kansen hebben wat doelpogingen betreft. Maar, zoals de titel van dit verslag al aangeeft, “de veteranen geven cadeau’tjes weg”. Onze fantastische doelman Dennis Weel die in alle rust de bal aan de voet heeft, glijdt uit… De bal rolt in de voeten van de tegenstander en deze kan in open doel schieten. 0-1.

Geen paniek. Gewoon spelletje spelen en door.
Jos komt sterk door op rechts en weet de bal panklaar te leggen op de goed meegelopen Meester Sjaak. Sjaak weet de bal hard tegen de touwen te werken. 1-1.

Direct daarna een mooi steekballetje van Ruud op Jos. Jos zet wederom Sjaak voor open doel, maar Sjaak glijdt uit en mist…
Jammer, want dit had de 2-1 moeten zijn en in tegenstelling tot dit, trok Wimfried zijn tabbert aan. Hij kreeg de bal van doelman Dennis en had alle tijd om op te bouwen. Hij dacht in zijn ooghoek Jan vrij te zien staan en gaf het balletje “blind” in de breedte. Maar in plaats van Jan, was dat de spits van Sew die Wimterklaas hartelijk dankte voor deze buitenkans. Hij kon de bal direct in het lege doel schieten. 1-2. Rust.

2e helft weinig wijzigingen qua spelbeeld. De van blessure terug gekomen Wally P. die prima speelde werd vervangen door onze voorzitter. Er waren kansen voor beide ploegen en in een situatie waarin wij niet vrijuit gingen met uitverdedigen kregen we de 1-3 om de oren. Daarna wij nog bal op lat en paal. Sjaak had nog een penalty kunnen krijgen, hij kreeg met een corner een harde zet.
Maar de prima fluitende scheidsrechter Pronk zag het anders en vond het 10 minuten later wel mooi geweest.

De cadeaus werden vandaag met beide handen uitgepakt door Sew en onze 1e nederlaag was een feit. Het aantal tegengoals werd in een wedstrijd verdubbeld..!!!
Volgende week de kraker op het programma, namelijk Valken VE-1 tegen Valken VE-2.