Valken 1 blijft na 0-0 tegen Always Forward de koploper

De uitwedstrijd van Valken 1 tegen Always Forward 1 is de laatste jaren een garantie voor een aantrekkelijke pot voetbal. Dat was deze keer niet anders. Extra interessant was de stand op de ranglijst. Valken bovenaan en Always Forward als tweede. Om koploper te blijven diende Valken minimaal gelijk te spelen. Spannend dus en voor heel veel mensen uit Hem en Venhuizen een goede reden om langs de lijn in Hoorn te staan bij het eerste fluitsignaal. Een mooie steun voor het eerste elftal. Zelfs nog versterkt met rood-groen fakkelvuur.

De eerste helft was Valken de toonaangevende ploeg. Met veel druk op de bal speelde het duel zich af op de helft van de tegenstander. Dank zij deze aanvallende intenties kwam Erik Appelman alleen voor de keeper, die zijn inzet echter keerde, en de rebound wist Jeroen Bosch evenmin te verzilveren. Van de kant van Always Forward was er een gevaarlijke vrije trap die op het dak van het doel belandde. Gaandeweg de eerste helft kreeg ook Kor Mantel een goede kans maar zijn schot ging net over en bij een afstandschot van Erik Appelman ging de bal rakelings langs de kruising. Kor Mantel vuurde nog een paar keer op het Hoornse doel, maar de bal leek er maar niet in te mogen. Gelukkig greep Joris Molenaar nog een keer adequaat in bij een counter van Always Forward. Het goede voetbal in de eerste helft had doelpunten verdiend en voor Valken zou een ruime voorsprong terecht zijn geweest. Maar het was eenvoudigweg niet zo, 0-0.

In de tweede helft leek het snel mis te gaan voor Valken bij een misverstand in de verdediging, maar Always Forward schoot voorlangs. Het was een voorteken van een meer open tweede helft met op en neer gaand spel. En ook weer kansen voor beide doelen. Forward schoot bij een goede kans in het zijnet en op een goede voorzet van invaller Elia Cordio wist Valken niet te scoren.

In de slotfase kwam Valken serieus in de knel. Invaller Christian Wognum zag de rode kaart voor een harde slidingtackle. Zijn optreden was dus van korte duur. Met tien man moest Valken zien te overleven en dat zou gaan lukken. Always Forward zette wel aan, maar wist niet tot een beslissend doelpunt te komen. Sterker nog, die overwinningstreffer leek van de schoen van Kor Mantel te zijn, maar zijn stiftbal ging helaas over het doel.

Geen doelpunten, toch genieten geblazen. Valken-trainer Martin Glim liet in het NHD optekenen dat hij ‘heel trots’ is op zijn ploeg, die zoveel ‘energie in de wedstrijd hebben gelegd’. Trots mag Valken inderdaad zijn, want er wordt goed gevoetbald en de resultaten spreken tot de verbeelding. En waar voor Valken 1 bij het doelpuntloze gelijkspel toch de winst in zat, is dat de koppositie met succes is verdedigd. Valken staat op de eerste plaats maar Always Forward en HSV Sport 1889 staan er slechts één puntje achter. Het is allemaal superspannend in de Vierde Klasse C.

Volgende week mag Valken 1 tegen Sporting Andijk voor eigen publiek voetballen. Van onderschatting zal geen sprake zijn, want de Andijkers pakten vorig seizoen in Hem de volle winst.