Indrukwekkende reeks Valken 4!

Verslag Valken 4 – Woudia 4

Na een lange periode van journalistieke afwezigheid had ik eindelijk weer eens tijd om een mooi verslag te schrijven over het sterrenteam van Valken 4, want iedereen weet het tegenwoordig, het is een sterrenteam. Zoals verschillende supporters al riepen, wanneer houdt deze reeks op? U zal wel denken, reeks? Ja, reeks. Vanaf het begin van het seizoen is er een reeks in gang gezet door de mannen. Namelijk, 4 beker wedstrijden (die tegen Woudia 4 was de 4e) en alle competitie (7) duels gingen alleen tegen Strandvogels 2 een paar punten verloren! Ik zal onderin het verslag de ongeslagen status weergeven in competitieverband.
Dan de wedstrijd, nadat scheidsrechter de Groot het C-veld om 12 uur had goed gekeurd, gingen 16 mannen de kleedkamer in om in tenue diezelfde kamer te verlaten. Alleen de geblesseerde Tjeerd en scriptie schrijvende Bart v/d Gulik waren niet aanwezig. Nadat de sterke verhalen van de zaterdag avond waren uitgewisseld, werd het tijd voor de 1ste beker-ronde-wedstrijd tegen Woudia 4. Dit team hebben wij in het verleden ook al eens als tegenpartij gehad in de competitie en vaak ging het niet altijd even makkelijk. Ook oud-Valken gediende Rob de Dekker is te vinden bij de Westwouders.

De eerste helft begon en meteen was het Valken 4 die de overhand nam. Vele aanvallen liepen echter stuk en het toegestroomde publiek moest lang wachten. Totdat daar toch Marc wederom zijn waarde bewees en de 1-0 op het scorebord zette. Verder gebeurde er niet zo veel in de eerste helft. Het enige wat nog opvallend was, was het doelpunt van Koen! Hij kreeg de bal goed aangespeeld. Draaide a-la Bergkamp om de man heen, en passeerde de uitstekend keepende goalie. Vlak voor rust maakte onze keeper Loek zichzelf nog even warm door de bal in de voeten van de tegenpartij te spelen die daardoor een één-op-één kans kreeg. Gelukkig was Loek wel goed genoeg bij de les om zich niet op zo’n manier te laten verschalken.
In de rust werd er zoals gebruikelijk weer vrolijk op los gewisseld. U zult mij moeten vergeven dat ik de opstelling niet meer onthouden heb, maar geloof me, een hele wedstrijd spelen in dit team, kan eens in de drie/vier wedstrijden. De rest van de wedstrijden sta je ongeveer een helft wissel.

De tweede helft begon weer rommelig. Loek die wederom de wedstrijd spannend maakte, en wederom redde, geen goede aanvallen, veel balverlies. Wat opvallend was, was de 2-1. Na een goede aanval, werd zomaar verschrikkelijk hard uitgehaald en was de wedstrijd weer spannend! Gelukkig was daar topspits Bruno. Die stond op de juiste plaats op het juiste moment (3-1) en liep goed mee toen Dolf door de verdediging heen was gebroken en op aangeven van Dolf, schoot Bruno de eindstand op het scorebord. Wat dus inhoudt dat Valken 4 in ieder geval een ronde verder in de beker is, maar ook de traumatische uitschakeling van vorig seizoen te boven is gekomen (uitgeschakeld door 4 gemiste penalty’s op rij (red.)).

Tot zover het verslag van de wedstrijd tegen Woudia 4. Wij willen namens het hele team trainer Jack Vriend bedanken voor alle trainingen van 2017! Top dat u iedere vrijdag avond weer klaar staat om ons voetbaltechnisch bij te schaven! Ook scheidsrechter de Groot bedankt voor het leiden van de wedstrijd!

Stand: (zie Facebook/voetbal.nl)