DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 1 trekt winst tegen Strandvogels in slotfase naar zich toe

Na wekenlang te zijn verstoken van competitievoetbal mocht Valken 1 aantreden in het thuisduel tegen Strandvogels. De Onderdijkers zijn doorgaans een lastige opponent en daarom wachtte Valken 1 een stevige opdracht. De oefenduels in de winterstop hadden geen extra zelfvertrouwen in de tank doen stromen, want tegen Grasshoppers, Victoria O en Blokkers moest Valken 1 steeds een nederlaag incasseren. In de beginfase tegen Strandvogels was het dan ook wat zoeken naar de juiste patronen. Hetzelfde gold voor de tegenstander uit Onderdijk. Zo was in de eerste helft sprake van een gelijkopgaande strijd, maar voetballend viel er eigenlijk niets te genieten. Het enige wapenfeitje van Valkenkant was een vrije trap die Sam Vroling – ook deze keer weer goed spelend – mocht nemen maar hij schoot de bal een beetje ideeĆ«nloos in de muur.

In de tweede helft ging het aanvankelijk niet veel beter. Het tempo was laag, de balaannames waren niet vlekkeloos en de weg naar het doel werd eigenlijk niet gevonden. Verdedigend gaf Valken niets weg, dat was dan wel een pluspunt. Van achteruit konden Niels Timmer en Roan Groot voorkomen dat Strandvogels gevaar stichtte in het strafschopgebied. Maar om de wedstrijd open te breken kon het stroeve spel niet volstaan.

Coach Martin Glim paste daarom een dubbele wissel toe, waarbij Erik Appelman en Lennard Groot in het veld kwamen. Met name Lennard Groot gooide direct alles in de strijd en de rest van de ploeg trok zich aan hem op. Kor Mantel zag kans om zich in schietspositie te manoeuvreren en haalde ineens verwoestend uit. Dat vliegende schot kon de Strandvogels-doelman niet goed verwerken en Lennard Groot weet dan waar je moet staan om de vrijkomende bal tegen het net te schieten: 1-0.

Slechts een paar minuten later werd het 2-0. Lennard Groot dook op het juiste moment de diepte en wist op wilskracht de bal nog tijdig te achterhalen, waarna hij met een geniaal ministiftje de inglijdende verdediger omzeilde en nog net de bal kon terugleggen bij Erik Appelman, die de bal doorschoof naar Jeroen Bosch die de trekker overhaalde. Een prachtige goal waarvan zoveel viel te genieten dat het eerste stroeve uur gelijk werd goedgemaakt. Het was voor Valken een beetje geluk dat Strandvogels daarna een grote kans op de aansluitingstreffer miste, maar ook had de scheidsrechter de bal op de stip kunnen leggen bij hands van Strandvogels. De jonge leidsman, slechts 21, liet het bewust gaan en dat deed geenszins af aan zijn uitstekend gefloten wedstrijd.

Er volgden nog goede schietkansen voor Jeroen Bosch (naast) en Christian Steenkamp (ook naast), waarna Roan Groot wel doeltreffend was met het hoofd uit een corner van Christian Steenkamp, die na een mooie reis zijn rentree maakte in het veld. Strandvogels maakte nog de 3-1, maar daar bleef het bij. Zo won Valken 1 een moeilijke wedstrijd en laat dat een mooie voorbode zijn voor een goede reeks na de winterstop. Dat is er de laatste jaren niet van gekomen en juist in deze fase van de competitie moet Valken 1 laten zien dat het team verder is dan in de voorgaande seizoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com