DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken met heel stroef spel toch naar drie punten in Oosthuizen

Valken 1 heeft in Oosthuizen op een winderig kunstgrasveld met grote moeite de winst binnengehaald. Het werd 1-2, maar lange tijd zag het ernaar uit dat Valken tegen puntenverlies zou aanlopen. In de eerste helft kwam Oosthuizen bij een hard door de verdediging schietende bal die niet goed werd weggewerkt op een voorsprong. De bonkige spits, tevens aanvoerder, van Oosthuizen zag zijn kans schoon en haalde heel fraai uit met een wegdraaiend schot waar Mike Hoffer niet bij kon komen.

Die 1-0 achterstand zat het elftal heel lang dwars. In de eerste helft speelde Valken met wind tegen en dat kwam het spel niet ten goede. Het was heel lastig de bal te controleren en het beoogde combinatiespel op het middenveld kwam helemaal niet uit de verf. Hoge ballen dwarrelden door de lucht. Dat is dan allemaal nog niet zo erg, maar vanaf de zijlijn gezien zat er ook veel weinig beleving en overtuiging bij Valken. En dat is natuurlijk niet goed te praten. Behalve een paar goede voorzetten vanaf rechts van Kor Mantel en later Joris Molenaar kon Valken niks klaarmaken voor het doel van Oosthuizen.

Het zat Valken verder ook niet mee. Roan Groot kon niet spelen wegens een liesblessure en zijn vervanger Glenn Bot stond voor een zware taak, die hem ook niet lichter werd gemaakt door zijn medespelers aan wie hij de bal meestal maar moeilijk kwijt kon. Verder werd Mike Groot snoeihard geraakt op zijn enkel met een onbesuisde tackle, die de scheidsrechter nog mild afdeed met een gele kaart. Tim Stammes kwam als jonge vervanger in het veld.

Na rust zag het er lange tijd niet naar uit dat Valken de achterstand ging goedmaken. Het spel bleef uiterst stroef en er was eigenlijk geen lijn in het spel te ontdekken. Behalve een zacht schot van Kenny Koster kreeg de Oosthuizen-doelman weinig te doen. Vanzelfsprekend maakte Martin Glim als coach gebruik van de mogelijkheid om Lennard Groot in te zetten. En even later was Alain de Leth ook nog aan de beurt om het elftal nieuwe impulsen te geven.

Terwijl het geloof in de goede afloop stukje bij beetje wegzakte, kreeg Valken twee keer een goede kans. De eerste vrije trap van Kor Mantel ging nog naast. Maar de tweede vrije trap, na een prima opkomende actie van Niels Timmer die gevloerd werd op de rand van de zestienmeter, schoot hij onberispelijk in. Die knal betekende de 1-1 en met nog wat minuten op de klok kon het wellicht nog mooier worden.

En het zou nog mooier worden. Niels Timmer stond opnieuw aan de basis, nu met een geraffineerde voorzet op Lennard Groot die met een daadkrachtige halve omhaal de voorzet richting doel verlengde en promoveerde tot een prachtige treffer. Toch weer Lennard Groot, wat een waarde heeft hij als ‘pinchhitter’ dit seizoen al gehad. Als het vurige spel van deze seniorspits de vonk blijvend doet overslaan naar de rest, dan moet het goed komen. Want, eerlijk is eerlijk, een aantal spelers liet het in Oosthuizen wel heel erg afweten. Dat neemt niet weg dat er geen leergeld hoefde te worden betaald: weer drie punten erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com