DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken heeft geen moeite met Woudia en is weer koploper

In het NHD voorspelde Wietse van Diepen van Zwaluwen ’30 een gelijkspel tussen De Valken en Woudia, maar onder gure weersomstandigheden liet Valken 1 weten dat je niet alles moet geloven wat in de krant staat. Met een 4-0 overwinning voor Valken werden de ‘ferme witte knapen’ huiswaarts gestuurd.

De eerste wedstrijdspanning werd veroorzaakt door de vraag of de wedstrijd door zou kunnen gaan. Door een combinatie van vorst en harde wind was dit van tevoren niet helemaal zeker. Maar uiteindelijk stonden de lichten op groen, tot opluchting van de ruim 1000 mensen die de Valkenwebsite die dag al bezochten en wat na de wedstrijd zou oplopen tot 1294. Voor de webmaster is het op die dagen waarop het dreigt te worden afgelast dankbaar werk.

Tegen Woudia zette Valken direct de toon met het ‘hoog druk zetten’. Valken zelf creëerde wat kansen en Woudia slaagde er eigenlijk niet in om voor het doel van Mike Hoffer te komen. Christian Steenkamp kreeg een hele goede kans de score te openen op een steekpass van Kenny Koster, maar dat lukte niet. Ook op een mooie assist van Kor Mantel was Christian Steenkamp niet gelukkig in de afronding. Bij een uitbraak van Woudia moest Niels Timmer met een blok op de achterlijn zelfs nog de tegentreffer voorkomen. Al met al nog 0-0 bij de rust en daarna zal de warme koffie en thee voor iedereen lekkerder dan ooit gesmaakt hebben op deze Siberische middag.

Na de rust maakte Valken korte metten met Woudia. Op een voorzet van Kor Mantel wist Christian Steenkamp te scoren. Na de 1-0 volgde de tweede goal door een goede onderschepping van Joris Molenaar waarna uiteindelijk de bal voor de voeten van Kor Mantel belandde die Valken op een wat geruster stellende voorsprong kon zetten. Ondertussen kwam Woudia er maar sporadisch uit; Valken was heer en meester, zoals dat dan heet.

In het laatste kwartier liep de score nog op. Christian Steenkamps inzet werd nog gestopt, maar de rebound was voor Kor Mantel: 3-0. Met een mooie pass van invaller Glenn bot op Kor Mantel volgde de voorzet op Koen Vroling die ook was ingevallen en de eindstand op 4-0 mocht bepalen.

Valken 1 heeft er nu 13 wedstrijden op zitten en het elftal klom weer naar de bovenste plaats omdat HSV Sport 1889 door afgelasting niet aan spelen toekwam. Valken 1 laat keer op keer zien een stabiel team te zijn, waardoor uitgezien mag worden naar de komende wedstrijden in de straks ontluikende lente. ‘Voordeel’ van de vele afgelastingen is dat Valken nog best vaak thuis moet spelen en dat in een mooie ambiance in combinatie met het buitenhandbal kan plaatsvinden.

Dank nog voor de hulpverslaggevers langs de lijn, waardoor ook deze keer over Valken 1 gerapporteerd kon worden zonder het zelf gezien te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com