Valken tegen FC Medemblik met de hakken over de sloot

Het wordt voor Valken 1 elke week moeilijker om wedstrijden te winnen. Tegenstanders zetten een tandje bij tegen de koploper en in de vierde klasse C geldt dat iedere ploeg dan moeilijk te bestrijden is. Zo liet FC Medembllik ook niet met zich sollen. Met volle energie en bij vlagen ook prima voetbal lieten FC Medemblik weten dat Valken 1 de punten niet cadeau zou krijgen. Het was een wedstrijd die een scheidsrechter nodig had, niet alleen om het natte veld toch goed te keuren maar ook omdat de duels er over en weer niet om logen. Bij Valken 1 leverden dat terechte gele kaarten op voor Sam Vroling en Glenn Bot. Voor alle zekerheid werd Glenn Bot achterin gewisseld voor Tim Stammes, die een degelijke invalbeurt had.

In de eerste helft waren er kansen voor Christian Steenkamp met een volley die over ging en Erik Appelman die een voorzet op maat van Joris Molenaar in de handen van de keeper kopte. Erik Appelman kreeg nog meer kansen, waaronder een hele grote, maar de blonde spits wist het net op de eerste Paasdag niet te vinden. FC Medemblik zocht regelmatig de aanval maar wist evenmin de score te openen.

In de tweede helft kreeg FC Medemblik nog een goede kopkans. Daar bleef het min of meer bij. Valken kreeg stukje bij beetje na rust meer vat op zijn tegenstander. Het doelpunt viel maar niet en dat belangrijke doelpunt hing ook niet echt in de lucht. Er was nog een ongevaarlijke vrije trap van Kor Mantel en een kopbal van Erik Appelman die voorlangs ging. De spelers en het publiek leken zich te moeten verzoenen met een gelijkspel en dus kostbaar puntenverlies in de strijd om de bovenste plaats.

Toch viel vlak voor tijd nog de beslissing. Op een voorzet van Christian Steenkamp, in de slotfase goed op dreef, werd vol overtuiging ingekopt door invaller Twan Koster. De doelman van FC Medemblik wist de bal nog heel knap te keren, maar toen de bal voor de voeten van de eveneens ingevallen Jeroen Bosch belandde was het wel raak. Met de hem kenmerkende rust aan de bal wist Jeroen Bosch de o zo belangrijke treffer te maken. Voor FC Medemblik heel zuur en voor de neutrale toeschouwer misschien ook wel niet helemaal terecht. Maar Valken was er niet minder blij mee. En over het geheel gezien was Valken ook wel de iets betere ploeg, maar dat telt niet altijd.

Dit duel liet zien dat Valken de komende weken vol aan de bak moet om de koppositie te bewaken. Het eerstvolgende duel is thuis tegen ALC. Weliswaar is ALC een laagvlieger, maar Valken moet ook dan weer omgaan met de druk van het bovenaanstaan. Veel publiek langs de lijn als twaalfde man is dan fijn, dus kom allemaal kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken