Matig Valken wint afgetekend van ALC

Het was tegen ALC niet te zien dat Valken 1 bovenaan staat in de 4e klasse C. Teveel spelers gaven niet thuis in dit duel op een zonovergoten en gezellig druk Valken-complex. De doelpunten kreeg Valken bijna nog cadeau van laagvlieger ALC, dat twee keer verdedigend opzichtig in de fout ging en nog een strafschop veroorzaakte. Met 3-0 pakte Valken de winst, maar kennelijk leefde niet bij iedere speler het besef dat ook het doelsaldo aan het einde van het seizoen een rol kan spelen.

Het begon nog prima, na een kwartier stond het al 2-0. Eerst profiteerde Kor Mantel van slordig verdedigen bij ALC en zijn schuiver in de verre hoek was koelbloedig. Even later mocht Kor Mantel weer scoren nadat Erik Appelman een volgende fout bij ALC afstrafte. Maar heel veel meer dan een kopbal van Koen Vroling uit een hoekschop viel er in de eerste helft niet te noteren.

Het veld hielp overigens niet mee om ALC met goed combinatievoetbal aan te vallen. Het was erg hobbelig en dat blijft toch een structureel minpunt op het verder zo fraaie Valken-complex. Bovendien was scheidsrechter Marijke Steur kritisch op de lijnen in het veld. Bestuurslid Peter Bakker heeft in de rust de lijnen nog moeten aanscherpen, waarvoor dank. Gelukkig leverde de wedstrijd zelf op het punt van de belijning geen discussiepunten op.

In de tweede helft zette ALC eerst Valken onder druk. Niels Timmer vergrootte nog de voorsprong naar 3-0 uit een strafschop die werd gegeven na een lichte overtreding op Sam Vroling. Pas nadat Lennard Groot was ingevallen ontstond er in de slotfase wat meer gevaar voor het ALC-doel. Lennard Groot was echter ongelukkig in de afronding op twee geweldige acties vanaf links van Kor Mantel, die zijn tegenstander aan de zijlijn twee keer knap voorbijging en uitstekende voorzetten afleverden. Kor Mantel mocht zich daardoor tot ‘man of the match’ laten uitroepen, maar het duel Valken-ALC zal verder slechts een onbetekenende voetnoot in de geschiedenis van de club zijn. Hopelijk komt het vuur volgende week tegen Strandvogels uit terug in het team, want met slappe hap zal de koppositie niet gehandhaafd kunnen worden.