Uitstekend Valken loopt toch averij op tegen Strandvogels

Net als directe concurrent HSV Sport 1889 heeft Valken met een gelijkspel genoegen moeten nemen in het uitduel tegen Strandvogels. Uiteindelijk werd het 2-2, terwijl Valken twee keer op voorsprong was gekomen. Beide doelpunten werden gemaakt door Christian Steenkamp die bij de afronding zijn klasse liet weer eens ‘als vanouds’ liet zien. Helaas bleef de beloning voor het overtuigende spel van Valken uit, want vlak voor tijd kreeg Valken uit een penalty nog de gelijkmaker om de oren.

Direct vanaf het begin trok Valken op volle kracht ten strijde. Met een teruggekeerde Mike Groot in het elftal, spreidde Valken prima spel ten toon. Hoewel ook Mike Hoffer nog een prachtredding moest verrichten om de openingstreffer te voorkomen. Uit een op maat gesneden pass van Kor Mantel ging Christian Steenkamp diep en zonder aarzeling schoot hij de bal, tussen de benen van de keeper door, in het doel: 0-1 voor Valken. Jeroen Bosch had niet lang daarna de tweede kunnen maken maar zijn prima actie werd gestuit door de keeper.

Voor rust zou het toch nog gelijk worden. Mike Groot beging een overtreding die bestraft werd met geel. Maar het zou een dubbele straf worden, want Strandvogels krulde de bal over de muur in de rechterhoek en zo werd het 1-1. Beide ploegen hadden ondertussen kansen genoeg gehad om meer doelpunten te scoren.

Ook de tweede helft zou vele kansen voor beide doelen opleveren. Over het geheel gezien had Valken wel recht op de overwinning omdat het veldspel beter was. Maar met lange ballen bleef Strandvogels goed tegenstand bieden, ook toen Christian Steenkamp na een schitterende pass van achteruit van Niels Timmer de bal in de verre hoek had geknald en de 1-2 op het scorebord bracht. Uiteindelijk kwam Strandvogels dus nog langszij. Terwijl de bal al van de goal af ging, werd een licht contact als een overtreding bestraft. Vanaf de stip werd de bal snoeihard onderkant lat op spectaculaire wijze binnengeschoten: 2-2.

Met iets meer beleid voor het doel had Valken de voorsprong al moeten uitbreiden na de 1-2. Dat is het enige dat de ploeg zichzelf kan verwijten. De voetbalwetten schrijven bij het uitblijven van die verlossende extra treffer die gelijkmaker dan als een logisch gevolg voor. En zo geschiedde. Maar niet getreurd. Valken is nog steeds koploper en de uitslagen van HSV Sport tonen aan dat het binnenhalen van de winst door de Hoornse concurrent ook geen automatisme is.

Volgende week wacht eerst het thuisduel tegen Always Forward, die andere Hoornse ploeg die eerder in het seizoen de grote titelfavoriet was maar in de ranglijst is weggezakt. Maar Always Forward is zeker nog een geduchte tegenstander van formaat. Het prima veldspel van Valken en de puike instelling die de spelers (waarbij Sam Vroling als ‘strijder op het middenveld’ een pluim verdient) deze middag tegen Strandvogels lieten zien zijn hopelijk ook volgende week weer herkenbare ingrediënten. Dan moet het lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-05-2024
Ochtend
Veronique/Ricardo Bruseker
Middag
Chris Beemster/Thijs Kuip

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Matisse Bekenkamp, 24-04 (14 jaar)
Tristan Dekker, 24-04 (16 jaar)
Wesley Schuitemaker, 24-04 (19 jaar)
Jim Vijn, 24-04 (15 jaar)
Elise Koebrugge, 25-04 (41 jaar)
Dean Laan, 25-04 (16 jaar)
Stijn de Vrieze, 25-04 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken