DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Totale ‘offday’ Valken tegen uitstekend spelend Always Forward

In het duel tegen Always Forward in eigen huis mocht Valken laten zien dat het geen toeval is dat het elftal als koploper aan de wedstrijd begon. Helaas was vanaf de aftrap Valken geen schim van het soepel draaiende elftal dat zo hoog gekomen is. En ook op scherpte en inzet werd Valken afgetroefd. Het werd maar liefst een 0-5 nederlaag. Always Forward speelde soeverein en liet zien waarom dit Hoornse team aan het begin van de competitie favoriet was voor de titel.

In het begin ging het nog wel redelijk. Weliswaar was Always Forward fel uit de startblokken, maar ook Valken kon af en toe wat gevaar stichten. Helaas verspeelde Niels Timmer heel ongelukkig de bal in het hart van de verdediging, waar keeper Mike Hoffer hem beter niet had kunnen aanspelen. De openingstreffer vloog overtuigend tegen de touwen: 0-1. De goede kans voor Kor Mantel (naast), een schot over het doel van Christian Steenkamp en Erik Appelman die zich knap vrijspeelde maar daarna een ‘guffie’ van zijn voet liet komen maakten dat Valken nog niet kansloos leek. Na de 0-2 die hierop volgde werd dat beeld wel anders helaas.

De derde goal viel ook te makkelijk toen Always Forward door het centrum vrij voor de keeper kwam en fraai werd binnengeschoten. Dat was allemaal nog voor de rust en als Mike Hoffer niet nog een knappe redding had verricht was het de tussenstand nog erger uitgevallen. Ook na rust greep de doelman nog een paar keer sterk toen aanvallers in zeer kansrijke positie voor hem opdoken.

In de tweede helft probeerde Valken zich te herpakken en dat lukte ook wel een beetje. Er werd meer weerstand geboden aan de Hoornse ploeg, maar na een in de ogen van het publiek wat overdreven gegeven rode kaart aan Kor Mantel werd het voor Valken echt een onmogelijke opgave om nog terug te komen in de wedstrijd. Hopelijk kan Kor Mantel in de wedstrijden tegen HSV Sport 1889 wel meedoen, want deze verbanning uit het veld verdient geen langdurige schorsing.

Met een prachtgoal van afstand zou Always Forward na dit incident eerst de stand naar 0-4 tillen en ook bij het vijfde en laatste doelpunt liet de doelpuntenmaker zien dat Always Forward echt prima kan voetballen. Met 0-5 droop Valken af, terwijl er eerder thuis alleen maar was gewonnen en bovendien het aantal tegengoals zeer beperkt was gehouden.

Het gaat er nu om deze wedstrijd zo snel mogelijk te laten voor wat het is. Valken 1 heeft het nog in eigen hand om aan kop te komen. Nu is dat VVS ’46 met meer duels gespeeld en ook HSV Sport 1889 is Valken voorbij, maar tegen die ploeg moet nog twee keer worden aangetreden. Aangezien HSV Sport 1889 en VVS ’46 elkaar ook nog twee keer ontmoeten en VVS ’46 Always Forward nog een keer op zijn pad treft, zullen er onvermijdelijk in de top nog punten blijven liggen, waarvan Valken zou kunnen profiteren. Maar dat de ‘spirit’ dan vanaf de eerste seconde anders moet zijn, zal iedere Valken-speler zich realiseren. Zoals het tegen Always Forward ging, zal het niet gaan lukken om mee te blijven doen om de titel. Kortom, de knop om en vanaf komende wedstrijd weer laten zien wat Valken echt waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com