Valken doet goede zaken tegen RKVV Zwaagdijk met 1-6 winst

Op een druilerige middag in Zwaagdijk deed Valken goede zaken met de 1-6 winst op RKVV Zwaagdijk. Na de pijnlijke nederlaag tegen Always Forward had Valken iets recht te zetten en dat gebeurde ook. Vanaf de eerste minuut werd er met passie gejaagd op doelpunten. Dat leidde direct tot kansen, zelfs grote kansen, maar het duurde nog wel even voordat Jeroen Bosch de 0-1 liet aantekenen. Dat doelpunt volgde op een prachtige steekpass van Mike Groot. Valken zette goed door en meer doelpunten konden niet uitblijven. Wat wel verrassend was dat Zwaagdijk nog de gelijkmaker binnenschoot in een fase dat Valken achterin slordig was.

Direct na de 1-1 vond Valken het mooi geweest en wist Erik Appelman het net te vinden nadat Christian Steenkamp op links goed was doorgebroken. Diezelfde Christian Steenkamp werd later wederom op snelheid de diepte in gestuurd en zag dat Lennard Groot klaarstond om de 1-3 binnen te tikken. Mike Hoffer moest nog een goede redding in de korte hoek verrichten om de voorsprong te behouden. Jammer was het bovendien dat Sam Vroling tegen een gele kaart opliep. Hoewel je dat liever niet ziet, was de gele kaart in ieder geval het gevolg van de scherpte waarmee Sam Vroling deze middag voor de dag kwam.

In de tweede helft werd de voorsprong gestaag uitgebreid naar een afgetekende 1-6 eindstand. Op een prachtige pass van Lennard Groot vanaf rechts schoot Christian Steenkamp fraai binnen en bij een hoekschop kopte Roan Groot met volle overgave de 1-5 bij de eerste paal binnen. Het was leuk voor de ijverige Koen Vroling dat Christian Steenkamp hem in de slotfase nog de gelegenheid kon bieden om de 1-6 te scoren.

Wie er niet bij was zal denken: ‘Prima gedaan Valken’. Dat is ook zeker zo, maar wie er wel bij was zag een kansenfestival van jewelste waarbij Zwaagdijk er zeker nog een paar had kunnen maken, maar vooral Valken had zonder overdrijven misschien wel 15 kansen in de hele wedstrijd waarvan succesvolle afronding het meest voor de hand leek te liggen. Maar zo’n monsterscore werd het dus niet, al laat 1-6 aan duidelijkheid ook niets te wensen over. Uiteindelijk ging er zelfs nog een strik om de overwinning toen bekend werd dat HSV Sport 1889 op een gelijkspel bleef steken tegen Kwiek ’78. Zondag 6 mei speelt Valken thuis tegen Sporting Andijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-05-2024
Ochtend
Veronique/Ricardo Bruseker
Middag
Chris Beemster/Thijs Kuip

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Matisse Bekenkamp, 24-04 (14 jaar)
Tristan Dekker, 24-04 (16 jaar)
Wesley Schuitemaker, 24-04 (19 jaar)
Jim Vijn, 24-04 (15 jaar)
Elise Koebrugge, 25-04 (41 jaar)
Dean Laan, 25-04 (16 jaar)
Stijn de Vrieze, 25-04 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken