Voorbeschouwing Sporting Andijk – De Valken

Er is tijdens het Pinksterweekeinde nog nooit zoveel over De Valken gesproken als dit jaar. Dat komt natuurlijk door de ontknoping die aanstaande zondag volgt in de laatste speelronde. Uitkomst van de kermisgesprekken: het kan zomaar nog gebeuren!

Niet voor iedereen is duidelijk hoe de kansen voor Valken in vergelijking met VVS ’46 en HSV Sport 1889 liggen. Het is geen hogere wiskunde, maar een kleine uitleg is op zijn plaats.

VVS ’46 staat bovenaan en heeft 53 punten en een doelsaldo van + 43. Valken volgt met eveneens 53 punten op de tweede plaats met een doelsaldo van + 36. HSV Sport 1889 staat derde met 50 punten en heeft een doelsaldo van +41. Valken speelt zondag uit tegen Sporting Andijk en de andere overgebleven titelkandidaten VVS ’46 en HSV Sport 1889 spelen in Hoorn tegen elkaar.

VVS ’46 heeft duidelijk de beste papieren. Als VVS ’46 in Hoorn ‘gewoon’ wint, gaat de vlag uit in Spanbroek. Valken zou bij winst met een extreme uitslag VVS ’46 nog op doelsaldo kunnen inhalen, maar dat gaat dan minimaal om 9 doelpunten verschil. Immers, als VVS ’46 met slechts 1 doelpunt verschil wint, wordt het voordelige doelsaldo 7 + 1 is 8. Bij een dergelijke uitslag is Valken het hele seizoen niet in de buurt geweest, dus laten we dat maar uit ons hoofd zetten. Of staat het vizier wellicht scherper dan ooit…

Zodra VVS ’46 punten verspeelt, bij een gelijkspel of verlies, volstaat winst voor De Valken om kampioen te worden. Het lijkt vooralsnog het meest reëel om dit voor ogen te houden zodra het eerste fluitsignaal klinkt. Als een gek op weg naar doelpunten, houdt ook risico’s in op de tegenaanval, zo hebben we tegen RKVV Zwaagdijk gezien. Al is ‘afhankelijk zijn’ natuurlijk een zenuwslopende gemoedstoestand, zowel binnen als buiten de lijnen.

Het elftal van trainer/coach Martin Glim kan wel alle steun gebruiken, dus het zou mooi zijn als het prachtige sportpark aan de Kleingouw 115 in Andijk volstroomt met Valken-aanhangers.

HSV Sport 1889 heeft alleen nog een kans als Valken verliest. Als Sporting Andijk drie punten pakt, heeft HSV Sport 1889 aan een overwinning op VVS ’46 met meer dan 2 doelpunten verschil genoeg om de verrassende winnaar van het weekend te worden.

Bij een gelijk doelsaldo geeft het aantal doelpunten voor de doorslag. Ook als daarvan sprake zou zijn is VVS ’46 in het voordeel met op dit moment 77 doelpunten voor. Valken staat op 62 en HSV Sport 1889 op 70.

Duidelijk toch?!

Weet je wat, kom maar gewoon kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Bry? le Blanc, 29-07 (21 jaar)
Nomi Stheins, 29-07 (19 jaar)
Lieke de Wit, 29-07 (15 jaar)
Anne de Groot, 30-07 (29 jaar)
Copyright © 2024 De Valken