DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken wint ternauwernood van Andijk; VVS ’46 kampioen (update)

Valken 1 ging met in het kielzog vele supporters richting Andijk. Maar wel met de wetenschap dat we het niet in eigen hand hadden. En zo zou het ook lopen. Nog voor het eerste fluitsignaal in Andijk geklonken had, gaf Twitter aan dat VVS ’46 de eerste goal had binnengeschoten. Geen lekker begin. Valken zou sowieso vrij stroef van start gaan. Er waren snel wat eerste mogelijkheden waarmee onzorgvuldig werd omgegaan en in de loop van de eerste helft was het zelfs Sporting Andijk dat een doelpunt maakte. Wegens duwen werd dat terecht afgekeurd.

Op deze manier ging Valken geen kampioen worden Ondertussen liep titelfavoriet VVS ’46 uit naar 0-3 in Hoorn tegen HSV Sport 1889. Dat schoot niet op. Nog in de eerste helft kreeg Lennard Groot nadat hij zich goed vrijspeelde een scoringskans, maar de keeper lag in de weg. Even later legde Jeroen Bosch prima de bal klaar voor Christian Steenkamp, en in de rebound kon Erik Appelman toeslaan, maar twee keer lukte het niet. Het was dus zo’n wedstrijd: wel kansen, geen doelpunten.

In de tweede helft bleef het stroef van Valkenkant. Maar er volgde wel een prachtige goal van Christian Steenkamp, die een afgeslagen corner van afstand met volle overtuiging binnenknalde: 1-0. Toch een schitterend hoogtepunt op deze warme middag.

Maar Valken zette de wedstrijd niet naar zijn hand. Sterker nog, Sporting Andijk kwam op gelijke hoogte. Daarna werd het een beetje gekte langs de lijn. De (de laatste weken) volstrekt onbetrouwbare uitslagenapp gaf op een zeker moment 3-3 in Hoorn aan en Valken stond 1-1. Toen invaller Koen Vroling de 1-2 voor Valken maakte, hoopte iedereen even op een wonderbaarlijke afloop. Maar al snel werd duidelijk dat VVS ’46 met 2-3 de winnaar werd in Hoorn tegen HSV Sport 1889 en daarmee het kampioenschap in de Vierde Klasse C over de streep trok.

Valken heeft een prachtig seizoen gedraaid, maar grijpt mis aan het einde in de titelstrijd. De felicitaties gaan uit naar VVS ’46 dat een schitterrende reeks resultaten heeft neergezet en ook, toen het er echt op aan kwam, op het laatste moment nog een overwinning pakte. Dan ben je een terechte kampioen, gefeliciteerd!

Maar Valken mag terugkijken op een prima competitie, met nog een extra kans in de nacompetitie die volgende week begint. Daar gaan we nog voor uiteraard!

Hieronder een aantal foto’s door de lens van Bert Putters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com