DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 1 begint competitie met ongelukkige nederlaag tegen Apollo ’68

Valken 1 beleefde in Hensbroek tegen Apollo ’68 een ongelukkige seizoenstart in de vierde klasse C. In het duel liep Valken voortdurend achter de feiten aan. In de beginfase kwam Valken op achterstand door een uiterst ongelukkige actie van keeper Tames Karsten, die ongetwijfeld vanwege het competitiedebuut zenuwachtig was, maar deze fout niet had hoeven maken. Gelukkig was er nog meer dan genoeg tijd om iets aan de achterstand te doen. Met een prachtige knal van afstand liet Kenny Koster zien dat Valken zich niet bij de 1-0 neerlegde. Even later versierde Roan Groot een strafschop en mocht aanvoerder Niels Timmer de gelijkmaker binnenschieten.

Toch bleef het in verdedigend opzicht wat onzeker bij Valken 1 en dat leidde onder andere tot een corner, van waaruit snoeihard werd ingekopt. Wel een prachtig kopdoelpunt van Apollo ’68, dat moet gezegd. Roan Groot had voor de gelijkmaker uit een hoekschop kunnen zorgen maar de bal ging over, net als een vrije trap van Sam Vroling. Bij rust was het 1-2, maar aangezien het een zeer open duel was, kon de tweede helft nog best anders uitpakken.

De tweede helft zou desalniettemin voor Valken geen verbetering brengen. Wel degelijk werd druk uitgeoefend op het doel van Apollo ’68, maar schoten uit de tweede linie bleven uit, waardoor de zeer jeugdige keeper van de Hensbroekers niet op de proef gesteld werd. Niels Fine kreeg nog een paar mooie kansen, maar doelpunten leverde dit niet op. Nadat Tames Karsten een hard schot van Apollo ‘68 had gekeerd, zou het de beurt aan Valken moeten zijn. Het zat daarbij niet echt mee. Koen Vroling, invaller voor Niels Fine, miste een droomkans door uit een corner de bal slechts te schampen bij de tweede paal.

Rick Boon was ook nog ingevallen voor Tim Stammes, maar zijn aanvallende acties leverden geen gevaar voor het Apollo-doel op. Door plotseling balverlies, en dat kwam wel iets te vaak voor op het middenveld, stond ineens Apollo ’68 vrij voor de goal en de buitenkans werd vakkundig met een schuiver in de hoek benut: 3-1. Valken bleef ervoor gaan en Roan Groot tikte bij de eerste paal een prima voorzet van Kenny Koster in het doel. Met 3-2 leek nog een gelijkspel tot de mogelijkheden te behoren. Helaas lepelde Roan Groot een voorzet van Kor Mantel over het doel, en dat op 2 meter afstand. Als dat gebeurt, dan weet je dat het er zo’n middag niet van gaat komen. De druiven zijn wel zuur, want Valken had echt niet hoeven verliezen van Apollo ’68. en voldoende doelkansen voor een betere uitslag.

Een tegenvallende uitslag en dus ook een beetje een valse start. Maar het is bekend dat Valken 1 niet meer in alle opzichten het elftal is van vorig seizoen. Door het vertrek van Jeroen Bosch, Christiaan Steenkamp, routinier Lennard Groot en onlangs zelfs nog keeper Mike Hoffer, is het aanpassen geblazen en moeten de nieuwe spelers, vaak nog jong, nog wennen. De trouwe supporters hebben al gezien dat spelers zoals Tim Stammes, Rick Boon en Alain de Leth al meer kunnen brengen dan in hun eerste wedstrijden vorig seizoen, dus dat moet goed komen. En ook Niels Fine heeft als ‘nieuwe man’ meer in zijn mars dan hij tot dusverre laat zien. Met de ogenschijnlijk weer fitte Kenny Koster en een wat slimmer spelende Kor Mantel moet het middenveld de komende tijd wat beter tot zijn recht gaan komen. Het is ten slotte goed op te merken dat er in ieder geval een grote inzet door het elftal aan de dag gelegd werd. Al met al genoeg ingrediënten om de komende wedstrijden op jacht te gaan naar punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com