Valken 1 met 0-2 ten onder tegen Strandvogels

Veel drukte op het sportcomplex met een gecombineerd handbal- en voetbalprogramma. Zodoende ook veel aandacht voor Valken 1 tegen Strandvogels 1. Helaas kon Valken 1 geen potten breken en ging Strandvogels er met een 0-2 winst van door. Al met al beleeft Valken een moeizame start in de competitie dit jaar. Aangezien het elftal er door stoppers en blessures heel anders voorstaat, is de vergelijking met vorig seizoen niet reëel. Het is nu de kunst om toch ieder duel goed gemotiveerd te starten, want uit de uitslagen blijkt wel dat de verschillen in de Vierde Klasse C niet zo groot zijn. Als het dan een beetje meezit, zou Valken gerust nog wel de weg omhoog kunnen vinden.

In de eerste helft waren Valken en Strandvogels aan elkaar gewaagd. Aan Valken-kant was er een mooie aanval via spits Alain de Leth op debutant Tim Leijen. De voorzet was echter net te hoog voor Alain de Leth om lekker in te kunnen koppen. Later was er nog een knappe voorzet van Tim Leijen waarop de Valken-spits had moeten doorlopen. Strandvogels profiteerde wel van een goede kans, waarbij de bal langs Tames Karsten werd binnengeschoven: 0-1. Alleen Roan Groot was nog even gevaarlijk, maar een gelijkmaker bleef uit. Vreemd genoeg floot de scheidsrechter voor de rust bij een kansrijke aanval van Valken, zul je altijd zien.

In de tweede helft liep alles min of meer hetzelfde. Ploegen die elkaars gelijke waren zonder goed te spelen. Valken kwam goed weg bij een scrimmage in het strafschopgebied, maar de grootste kans was voor Valken. Alain de Leth legde na een goede aanname de bal af op Kor Mantel die prima inschoot, maar de Strandvogels-doelman had een geweldige reflex en keerde het schot ternauwernood.

Bij een snelle tegenaanval scoorde Strandvogels de 0-2. Ook daarna lukte het Valken niet meer om zelf nog te scoren. Een voorzet van Twan Koster werd nog aangeraakt en belandde nog op de paal. Maar daar zou het bij blijven. Werk aan de winkel voor spelers en technische staf, om in de juiste flow te komen. Er volgen nu eerst twee uitwedstrijden en een vrij weekend, daarna op 18 november de thuiswedstrijd tegen WMC, de ploeg die nu onderaan de ranglijst staat. Maar die thuiswedstrijd is dus nog ver weg, laten we met veel toeschouwers Valken 1 eerst uit tegen KSV en Dynamo met publieke belangstelling steunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken