Valken verspeelt tegen KSV voorsprong en verliest van 10 man

Valken 1 heeft tegen KSV uit in Heerhugowaard zich de kaas van het brood laten eten. Met nog meer dan een uur te spelen kwam Valken op een 0-1 voorsprong uit een prima penalty van Kor Mantel. Diezelfde Kor Mantel had de penalty ingeleid met een schitterende diepe bal op Rick Boon die bij het afronden onreglementair werd aangevallen door KSV. Er was al gefloten, waarna de bal van de voet van Rick Boon in het doel rolde; de penalty werd gegeven maar ook een rode kaart voor KSV. Dat moest toch gaan lukken voor Valken om de winst mee naar huis te nemen. Het zou anders uitpakken.

In de eerste helft had Valken al een beslissende voorsprong moeten nemen. Er waren goede kansen voor Alain de Leth, die ook nog een doelpunt maakte dat werd afgekeurd wegens buitenspel voor Koen Vroling die de voorzet gaf. Tim Stammes had de 0-2 op zijn voet, maar produceerde een knullig schot, gevolgd door wel een uitstekend schot van Kor Mantel waarop de keeper fraai reageerde. Ruststand dus 0-1, met goede perspectieven.

Maar in de tweede helft was het niet te zien dat Valken met 11 tegen 10 man speelde. Bij KSV tapte iedere speler uit een ander vaatje en ging voor het best denkbare resultaat. Bij Valken was het team verdeeld in twee groepen. Aan de ene kant een groep spelers die begrepen wat er geleverd moest worden en dat met volle overgave deden, met voorop in de strijd Sam Vroling. Aan de andere kant een groep spelers die teveel stonden toe te kijken en pas in beweging kwamen als de bal al gespeeld was. Zo win je natuurlijk geen duels met je directe tegenstander. Een team met twee gezichten kent ook als geheel onvoldoende overtuiging en daadkracht. Er was nog wel een hele mooie pass van Tim Stammes op Koen Vroling, maar de rappe aanvaller werd nog gestuit. De verlossende tweede treffer bleef uit.

En zo kon je wachten op het moment dat het toch nog mis ging. KSV kwam op 1-1 en kort daarna uit een tegenaanval volgde zelfs de 2-1 voor de thuisploeg. Valken zette zichzelf te kijk. Het lukte Valken niet meer om nog wat aan deze stand te doen en dat betekende een volkomen onnodige nederlaag. KSV rukte op naar de derde plaats en Valken staat met drie punten onderin, het is niet anders.

Het gaat er nu op aankomen dat de nieuwe spelers zich fysiek en mentaal beter instellen op het spelen in het eerste elftal en dat de ervaren krachten de moed erin houden en blijven vechten voor betere resultaten. Als de kwaliteit van de nieuwkomers minder is dan die van hun voorgangers dan is dat zo, maar met de juiste instelling en inzet zit er wel degelijk meer in dan er tot nu toe uitkomt. Want al klinkt het gek: voor wie alle wedstrijden tot nog toe gezien heeft, is duidelijk dat Valken helemaal niet op drie punten had hoeven blijven steken. Volgende week speelt Valken 1 niet. Hopelijk kan door dat vrije weekend daarna in de uitwedstrijd tegen Dynamo een of meer van de (door blessures) afwezige spelers terugkeren, zoals Niels Timmer, Kenny Koster en Erik Appelman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken