Valken walst over WMC heen met 12-0

Na afloop van de wedstrijd tegen WMC was de herfstborrel met een optreden van de band Midlife gepland. Dan hoop je natuurlijk op een overwinning, zodat het publiek en de spelers na afloop in een goede stemming in de kantine komen. Die overwinning kwam er, naar verluidt zelfs met de grootste uitslag voor Valken 1 in de competitie ooit. Met 12-0 werd WMC weggespeeld.

Pure euforie past desondanks niet bij deze monsterscore. Eenvoudigweg omdat van een wedstrijd geen sprake was. WMC heeft dit seizoen moeite om een competitief eerste elftal samen te stellen, nadat heel veel spelers van vorig jaar kennelijk de club hebben verlaten voor een ander avontuur. Dat gun je geen enkele vereniging. Met als gevolg dat het huidige eerste elftal veel te weinig in huis heeft om de tegenstanders in de Vierde Klasse C partij te bieden. Overigens past de WMC-spelers wel een compliment dat de grote nederlaag tegen Valken niet ontaardde in frustratie en onsportief gedrag. Het zou mooi zijn als WMC op de een of andere manier het eerste elftal wat beter aan de praat krijgt.

In de eerste helft draaide Valken nog niet op volle toeren. Het was bij rust 3-0, met een heel fraai doelpunt van Mike Groot die de bal van net buiten het strafschopgebied snoeihard onder de lat knalde. Alain de Leth en Niels Fine maakten de 2-0 respectievelijk de 3-0.

Na de rust ging het los. Al heel snel hadden de broers Kenny en Sammy op de linkerflank een goede combinatie, waarna de bal bij Sam Vroling belandde die met een zuiver afstandsschot de 4-0 liet aantekenen. Vanaf rechts kwam een perfecte voorzet van Tim Stammes, die goed speelde, op het hoofd van Niels Fine: 5-0. En zo ging het maar door: Joris Molenaar (6-0), Alain de Leth (7-0, 8-0, 9-0), Niels Fine (10-0) en Alain de Leth (11-0). Een prachtig slotakkoord was de 12-0, gescoord door Luuk van Dulmen bij zijn debuut in het eerste elftal. In de 65-ste minuut was hij de vervanger van Mike Groot en in de ongelijke strijd tegen WMC had Luuk als 17-jarige geen enkele moeite om aan te haken.

Na afloop verzorgde de band Midlife een schitterend muzikaal optreden tijdens de goedbezochte herfstborrel, waar de bezoekers genoten van onder meer het bockbier van de tap. Al met al een gedenkwaardige middag.