Valken weet Kwiek ’78 niet van zich af te schudden

Valken 1 speelde een moeizame wedstrijd tegen Kwiek ’78. Na het doelpuntenfestijn leek de opponent uit Avenhorn een mooie volgende prooi, maar zover liet Kwiek ’78 het niet komen. In de eerste helft speelde Valken niet naar behoren en het goede spel in de tweede helft leverde uiteindelijk geen winst op,maar wel een gelijkspel na een 0-1 achterstand.

Het duurde lang voordat in de eerste helft een echte kans kwam. Bij een paar fraaie passeeracties van Niels Fine op links stond er geen afmaker voor het doel. Na enige tijd volgde een sterke sprint van Alain de Leth en een listige stift, waar de keeper nog net een handje tegenaan kreeg. Sammy Koster kon er zijn hoofd nog tegenaanzetten, maar niet doeltreffend. Dat was jammer. Extra jammer was dat Alain de Leth in een cornersituatie even later aan zijn hoofd geraakt werd en moest uitvallen. Lennard Groot werd zijn stand-in en dat schept dan toch weer verwachtingen.

Lennard Groot was gevaarlijk met een kopbal op een goede voorzet van Tim Stammes, maar helaas scoorde juist Kwiek ’78 nog voor de rust. Gewoon het gevolg van een tekortschietende verdediging. Na rust ging het stukken beter en zat er veel meer lijn in het spel van Valken. Dat leverde al razendsnel de gelijkmaker op. Weer een voorzet van Tim Stammes,heel bekeken na een goede dieptepass van Niels Fine, Lennard Groot stond op de goede plek en maakte de 1-1.

Roan Groot had nog een prachtige kopbal die net overging bij een corner, van de voet van – alweer – Tim Stammes. Valken deed er alles aan om op winst uit te komen, maar het zou helaas niet meer lukken. Gezien de grote kans die ook Kwiek ’78 nog had gekregen, was de 1-1 wellicht een terechte uitslag. Maar toch leeft opnieuw het gevoel dat er voor Valken 1 meer in had gezeten dan dat ene punt. En dat gevoel is niet voor het eerst dit seizoen.