Valken gaat met 0-3 onderuit tegen Woudia

Valken 1 heeft in het laatste thuisduel voor de winterstop de punten aan Woudia moeten laten. De elftallen waren aan elkaar gewaagd, maar door een rode kaart voor Valken-speler Christian Wognum werd de balans verstoord. Zeker nadat de vrije trap die direct hierop volgde in de kruising ging, was duidelijk dat het voor Valken een zeer moeilijke middag zou worden. Na de 0-1 kreeg Valken overigens in de eerste helft zelf ook prima kansen, maar tot aan rust bleef het bij die ene tegengoal.

Het zat Valken vanaf het begin al niet mee. Aanvoerder Roan Groot viel snel uit met een hamstringblessure. Zijn vervanger Christian Wognum stond niet veel langer in het veld. Hij stond bij een aanval van Woudia niet helemaal goed gepositioneerd , maakte hands en hield de speler ook nog even vast. Teveel redenen voor de scheidsrechter om af te zien van een rode kaart. Het was extra jammer omdat het nog vrij ver van het doel was; het doelpunt moest dus nog maar gemaakt worden en anders zou er nog ruim een uur resteren om het weer goed te maken.

Met 10 man was er nog een knappe kopbal van Lennard Groot, een doelpoging van Tim Stammes en zowel een kleine als een hele grote kans voor Niels Fine. Maar geen van die acties leverde een gelijkmaker op. Wat wel mooi was om te zien is dat Tom Besseling na een langdurige blessure goed keeperswerk verrichtte en ook in de tweede helft nog een paar keer overtuigend zou ingrijpen.

Na rust leverde de werklust van Valken helaas te weinig gevaar voor de goal van Woudia op. Een vrije trap van Sam Vroling zag er nog dreigend uit, maar de Woudia-keeper zat er prima bij. Echte uitgespeelde kansen bleven uit. Woudia kon lange tijd ook de tweede treffer niet maken, maar die kwam er uiteindelijk wel met een prima laag schot. Het zou vlak voor het laatste fluitsignaal ook nog 0-3 worden voor de opponent uit Westwoud met een fraaie goal.

Volgende week treedt Valken aan in Hoorn tegen Always Forward, de laatste keer voor de winterstop. Het zou mooi zijn als Valken daar wel een of meer punten aan overhoudt.