Rondom het park van Valken was het 1 GROOT feest!

‘dagverslag’, kampioensschapverslag’, ‘wedstrijdverslag’, ‘we vertellen niet meer wat er na half 8 gebeurd is verslag’. Zeg jij maar welke naam je er bij wilt zetten, maar dat is een historisch verslag, een topverslag, eeen… me-ga leuke dag verslag!! Dit is mijn eerste verslag waar ik dagen over heb nagedacht. Kon ook wel, want ik was meteen gevloerd door de griep sinds zondag. Gelukkig na het feestje?? En nee, het is geen kater van 3 dagen ??

Ik werd vorige week meerdere malen op straat, in de Vomar, in de DA aangesproken met de vraag of ik de verslagen typte. “ja dat doe ik”. Ik vind het toch wel zo leuk dat je dit doet! Wat een leuke verslagen typ je! Hoe kom je aan al die inspiratie!? Al deze reacties! Heel leuk, maar ik zal me nog even voor de zekerheid voorstellen. Ik ben Charmaine Boon en ik speel mee in het 1e ?? dus als er sprake is van ik-vorm, ben ik dat dus!

Het is maar goed dat we al het kampioenschap binnen hadden gehaald, want o o wat is het toch een geregel zo’n dag. Bier, wijn, muziek, aggregaat, een trekker, ohja een DJ. Eeehm KAR. Bedankjes, die een groot deel gesponsord zijn door Drogsterij Draaf etc! Mijn was thuis heb ik gisteren maar eens opgevouwen (zal geen foto bij komen hoor, dan schaam ik me.. ??)

Omkleden en lekker warm lopen. We werden ietsie pietsie afgeleid, want de scheids rechter was van een iets ander leeftijdscategorie wat we normaal gesproken gewend zijn :$ Even giegelen zoals echte meisjes, ennnnn weer door! Publiek liet het een eigenlijk een beetje op zich wachten. Tijdens het warmlopen dacht ik HUH? WAT IS DIT? Wendy! Knal even een foto op Facebook dat we nog en wedstrijd moeten! Dus huppa foto erop en gelukkig daar kwam toch enig publiek! Toch top he, social media.

Met het begroeten kregen we nog een presentje van de tegenpartij (een hele grote doos met snoep) als felicitatie voor het kampioenschap. Bedankt meiden van Westsite! Word gewaardeerd! De hele doos ging op dezelfde dag (al op de feestkar haha).

We hebben de wedstrijd met 25-18 gewonnen! Het was wel even douwen en trekken (letterlijk en figuurlijk), maar uiteindelijk konden we wel uitlopen. Zij hadden maar 1 wissel, wij 5 ?? Hun gemiddelde leeftijd was iets hoger, maar dat maakt soms niet veel uit met handbal. Zij hebben de slimmegeitjes, wij hebben de snellegeitjes en 5 wissels dus gaan met die banaan!! Kelly ging dan ook al snel in de break. WAS HET PAAL!!:@

Maar dat ’gaan met die banaan!’ werd onze valkuil. Te gehaast, te veel met ons zelf bezig, en slordig afspelen. Dat is natuurlijk niet handig! Anne was lekker op dreef en begon de wedstrijd goed. Merel stond als een dijk en hield ballen vanuit haar tenen! Je ziet dat ze groeit met de wedstrijd! Keurig hoor, Zwartje ?? Ik hoef natuurlijk niet meer te vertellen dat het gros van de tegenspeelster intrapt in de schuinbeweging van Corina ?? 1 keer lukte, een keer tegen de keepster haar benen! Grr..

De TIJD nemen. Daar hebben we in vele gevallen een beetje moeite mee. In de afronding, naar elkaar spelen en elkaar vinden, maar Lynn werd 2 keer in de hoek goed vrijgespeeld en scoort 100%, netjes hoor! Dat op haar laatste wedstrijd! Dan sluit je toch goed je seizoen af?! Ze neemt een stapje terug vanwege haar werk (weekend diensten).

2e helft. Wals nou gewoon over die meiden heen joh, sjonge jonge! We gingen een lichte 5-1 verdediging staan. En dat hielp op zich best goed!

Linda stoeide nog even tussen 2 man (vrouw) door en scoorde. Dit gaat echt op kracht! Eindelijk, de tweede helft gaat eindelijk beter.

 

Romy plopte er nog even in vanuit de hoek, Kelly, onze topscoorder van deze wedstrijd heeft ook bewezen dat ze oerrrrkracht heeft!

En Jody dacht. Die oerrrkracht, dat heb ik ook! Ik ging op de cirkel voor haar opzij en ze denderde, zoals ze altijd doet, er doorheen. Alleen Jody doet dit niet altijd even tactisch. Ze gooit namelijk eerst haar gezicht er door, en dan de rest. 9 van de 10 ‘doorbraken’ gaat dan ook gepaard met wat klappen op haar mond. Zo geschiede?? Maaaaar, wel een penalty!

In de eerste helft vergeet ik trouwens nog Marijke. Die werd een beetje gek aangespeeld in de ‘soort van breake out’. Maar zij is natuurlijk zo snel, dat ze te ver naar de zijlijn ging. Dus die neemt een binnen bocht (even voor je beeldvorming, ze ging zo scheef als een motorrijder door de bocht), en ze knalde alsnog op doel. Ik zag op de bank en het zag er echt magistraal uit!

We hebben uiteindelijk de wedstrijd goed afgesloten nog even een liedje gedanst (met onze trainer Jan) in de kleedkamer en snel de taart aansnijden die we hebben gekregen van het bestuur! Alle coaches en trainers kregen een bosje tulpen van FA Laan waarvoor dank! In de kantine dachten ze, we moeten die meiden maar een goeie bodem aanleggen dus een hele pan vol met snackjes en borrelnootjes!

Maar dat ene dansje in de kleedkamer, daar bleef het natuurlijk niet bij! De 1e shot was al onder de douche. Ik dacht nog bij mezelf….waar gaat dit heen. Daarom zeg ik ook aan het begin van het wedstrijd verslag, wat na half 8 is gebeurd… zal voor sommige mensen een raadsel zijn, en blijven! ??

Op de kar met chauf Gerrit Zwart en DJ Jaap Peerdeman (met de spullen gesponsord van DJ Rob RORO!!), hebben we nog het dorp even laten weten wie hier de baas zijn! Dames en Oma’s (en Jan) van de Valken!! Het kermis gevoel was weer terug. OjOjOj. Al die mensen weer naar je zwaaien, tussendoor weer even bier halen bij Sjaak Boon, alle ouders van de speelsters die zo trots als een pauw langs de weg staan foto’s maken. Dit is het leven, dit is genieten!

Borrel toe in de kantine die nog vrij vol zat, Frank Hand die als een trotse voorzitter nog even een woordje deed. Dan leeft zo’n vereniging! Hier stonden nog vele ouders (sommige praatte al met een dubbele tong toen we aankwamen, noem geen namen) om ons nog even te feliciteren.

Na een heule zoot patat na, ging de kantine sluiten.

Iedereen die ook maar iets aan deze dag heeft bijgedragen, enorm bedankt!

Op naar het prachtige park om ons buitenseizoen af te maken. We staan derde en we moeten 7 april meteen tegen de koploper Victoria O. Zullen ze ons terug pakken?! 13:15 uur!

check hier de foto’s!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken