Wèèr geen beker voor Veteranen

Een oude gezegde luidt “Drie maal is scheepsrecht”, dit geldt echter niet voor het winnen van bekerfinales door de veteranen van De Valken. Tegen HBOK (Het Begon Op Klompen) werd in Uithoorn met 0-1 verloren.

Na een mooie reeks klinkende overwinningen tegen vele ploegen uit heel West 1, wisten wij in de finale ons niveau niet te halen.

Wij hadden de beste kansen en hadden de 1e helft de winst moeten veilig stellen. HBOK heeft de 1e helft nog geen halve kans gehad. Men werd in het zadel geholpen door de scheidsrechter die een penalty toekende omdat er iemand over zijn eigen benen struikelde. 0-1.

De hele wedstrijd stond onze verdediging als een huis. De 2e helft was HBOK meer aan de bal, maar waren niet gevaarlijk. 5 minuten voor tijd hebben ze voor het eerst 1x voorlangs geschoten. Wij zochten veel de aanval maar als wij op doel schoten, dan zat er net weer een been of een arm tussen. (Waarvoor geen penalty) We gingen tè vroeg in de 2e de lange bal spelen, dit kostte veel kracht en hierdoor werd het veld te lang waardoor de ruimtes achter hun verdediging (waar onze kansen lagen), te klein werden.

Enfin, weer geen beker. Het was een mooie reeks naar de finale toe en de biertjes tijdens de napraat smaakten evengoed prima?.