Bekerwinst voor Valken 2

Om 18.30 uur trapten de heren van Valken 2 af in Westwoud tegen het altijd lastige Woudia 2. Deze match was voor de beker. Ook in de competitie zijn we bij elkaar ingedeeld.

De selectie van het 2e is dit jaar niet breed, wij hopen dan ook dat de A1 jeugd zodanige stappen zet, dat men in de loop van het seizoen aansluiting kan vinden. De voormalige goed scorende spits Lennard Groot is naar een lager elftal gegaan en er zijn spelers naar Valken 1 gegaan, een puzzel dus voor deze wedstrijd.

De interim coach had vandaag 3 opdrachten voor de spelers. Deze opdrachten geven wij uiteraard niet prijs op deze openbare website, want de tegenstanders lezen mee…

Onder leiding van de uitstekend fluitende Harry Kors was het een zeer sportief potje. De eerste helft werden de opdrachten erg goed uitgevoerd, wij speelden dan ook 90% op de helft van de tegenstander en hadden louter balbezit. De bal wilde er echter niet in en wij gingen de rust in met 0-0.

Door wat conditiegebrek was het lastig om het niveau van de 1e helft vol te houden. Woudia kwam zo nu en dan onder onze druk vandaan met een counter, maar de sterk spelende achterhoede had alles onder controle. Ondertussen waren onze eindpasses niet goed genoeg en stond de brilstand na 80 minuten nog steeds op het scorebord.

Tijd dus om een Veteraan in te brengen om de ban te breken. Dit was een prima zet van de coach, want in de 81ste minuut kreeg hij een mooie lange crossbal van Rick Vriend en lag hij de bal “panklaar” voor onze spits Edwin Visser. 0-1.

Twee minuten later was het de goed spelende Jelle Boon die zijn wedstrijd bekroonde met een goal. 0-2. Daarna volgde nog wat kansen die er niet in gingen. Uit een counter maakte Woudia nog 1-2, maar dat was in de 92ste minuut.

Een mooie 1-2 overwinning door een fantastische teamprestatie! De opdrachten goed uitgevoerd en een trotse interim trainer/coach. Smetje op de avond was dat Rick Sunder aangaf te stoppen met voetballen vanwege zijn studie, vanaf hier veel succes Rick (je blijft van harte welkom).

Sluiten we af met een lichtpuntje, Nico Boon kwam langs en wil(de) graag vlaggen en assisteren??.