Valken gaat 4-0 onderuit tegen HSV Sport 1889

Vol vertrouwen reisden Valken en zijn aanhang af richting Hoorn-Risdam voor het uitduel tegen HSV Sport 1889. Maar halverwege de eerste helft was dat vertrouwen niet veel meer waard en keek Valken tegen een 3-0 achterstand aan. De ruimtes die in verdedigend opzicht werden weggegeven, waren aan de slagvaardige Hoornse aanvallers wel besteed. Vol overtuiging knalden ze de 1-0 en 2-0 binnen en de 3-0 was zelfs van hele grote afstand, waarbij Valkenkeeper Loek Groot slechts een hand uitstak naar de bal die over hem heen ging. Het zag er bij al die tegentreffers een beetje troosteloos uit. Terwijl Valken wat betreft het veldspel naar voren eigenlijk helemaal niet zo slecht speelde. Maar het oogde wel een beetje alsof het op de automatische piloot was en het miste de scherpte en drive die de HSV-spelers wel in hun spel legden. In de eerste helft had Valken nog enigszins terug kunnen komen in de wedstrijd, maar de penalty – gegeven na een niet slimme overtreding op Remon Leeuw – werd door Niels Timmer niet benut. Meestal is de aanvoerder winnaar in het een op een duel met de keeper vanaf de elf meter, maar deze keer was de keeper hem psychologisch de baas, wachtte intimiderend lang en keerde de bal vervolgens katachtig. Bij een scrimmage was er nog een bal op de lat, maar geen doelpunt. Ruststand 3-0.

Na rust waren er vele kansen voor de Valken, maar deze middag zat het ook niet mee. Vooral voor Kor Mantel werd het een rotmiddag. Hij kon zijn kansen voor de goal niet benutten, waarbij het leek of hij steeds de moeilijkste weg koos. Daarna volgde nog een charge van de keeper op een actie waarbij Kor Mantel doorzette in een achteraf gezien weinig kansrijke situatie. Strompelend moest hij naar de kant, hopelijk valt de schade uiteindelijk mee, maar het oogde als een flinke blessure. Jeremy Vreeker kwam in de tweede helft ook nog in scoringspositie, door hemzelf met een fraaie actie afgedwongen, maar ook zijn schot kwam niet tussen de palen. Na drie eerdere wissels en het uitvallen van Kor Mantel moest Valken met tien man verder. De tank raakte leeg en het team was het geloof op een terugkeer in de wedstrijd tegen het einde begrijpelijkerwijs kwijt. Het werd nog 4-0, maar dat is dan, zo gezegd, voor de statistieken.

Voor wie het niet gezien heeft, zal het gek klinken, maar Valken legde met veel jonge spelers in het team bij vlagen toch heel aardig spel op de matig gemaaide grasmat. Ook goed om te zien dat de vlag niet direct gehesen werd, maar gepoogd werd om er nog een wedstrijd van te maken. Leuk om te vermelden is dat met zijn vader en oud-Valken 1-speler Gerard Koster langs de lijn, de jonge Maarten Koster mocht debuteren in de tweede helft. Het resultaat verder maar snel vergeten en vooral vast blijven houden aan de goede dingen. Maar ook leren van de gemaakte fouten en die zijn er, vooral in de beginfase van dit duel, zeker genoeg geweest. Volgende week volgt weer een flinke beproeving, want dan komt Strandvogels op bezoek. Daarop moeten de spelers en technische staf focussen, voor het overige mag de Valkenaanhang ook al uitzien naar de Herfstborrel na afloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken