Speciale gasten van het bestuur bij De Valken – Kwiek ’78

De Valken-geschiedenis kent vele memorabele voetballers. Tegen Kwiek ’78 waren twee van die spelers bij ons te gast: Piet Koopman en Gerard Koster. Gezellige en betrokken gasten, die zich helemaal konden vinden in de presentatie van het bestuur over De Valken als ‘mooie en belangrijke dorpsvereniging’.  Ter lering en vermaak woonde de kersverse voorzitter Siegfried Kok in zijn ‘inwerkperiode’ de bestuurspresentatie voorafgaande aan de wedstrijd ook bij. Verder kwam een speciale KNVB-gast over de vloer. Frans Cornelisz kwam bij De Valken langs vanwege de speciale actie die de KNVB heeft georganiseerd vanwege het 130-jarig jubileum: ‘shirtje ruilen’.

Piet Koopman bezoekt geregeld het Valken-complex. Op zaterdag staat hij als opa langs de lijn en op zondag volgt hij vaak de verrichtingen van Valken 1. Piet zelf heeft lange tijd de kleuren van de Valken in het eerste elftal verdedigd en we herinneren hem als een energieke vleugelaanvaller. Zal dat energieke ook de reden zijn voor zijn sponsoring van enkele zonnepanelen op het dak van het clubgebouw? Na zijn actieve periode als voetballer is Piet nog lang bestuurlijk actief geweest als voorzitter van zaalvoetbalvereniging Alpha Tours en was hij ook jeugdtrainer bij De Valken. Zo zien we het graag.

Gerard Koster is een eerste-elftalspeler van latere tijden, waaronder de beroemde periode met de promotie naar de Tweede Klasse, waarin hij samen met zijn broers de sterren van de hemel speelde als centrale middenvelder. Ook Gerard is nog in vele opzichten een pure Valken-man gebleven na zijn sportieve carrière. Jeugdtrainer, barmedewerker en sponsor zijn daarvan goede voorbeelden. Hij was ook sponsor van de wedstrijdbal tegen Kwiek ’78, waarmee Valken maar liefst vijf maal doeltreffend was en met 5-2 de winst overtuigend binnensleepte. Gerard is zakelijk actief als ‘De Scheidingsmakelaar’ en sinds enige tijd ook weer op het gebied van hypotheken, in Alkmaar onder de noemer ‘De Hypotheekfirma’.

De KNVB wil de shirts van alle voetbalverenigingen verzamelen bij de actie ‘shirtje ruilen’, Frans Cornelisz van de ledenraad van de KNVB bracht in ruil voor het Valkenshirt het speciale oranje jubileumshirt mee, waarin de patronen van alle voetbalshirts in het land zijn verwerkt. Aan Ron Laan de eer om namens het bestuur het Valkenshirt af te geven. Binnenkort volgt meer nieuws van de KNVB over wat de bond met al die verworven clubshirts gaat doen. Over jubilea gesproken: laten we niet vergeten dat De Valken volgend jaar 90 jaar bestaat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken