Valken laat zich aftroeven door RKEDO

Eindelijk weer voetballen na wekenlang afgelasting wegens het weer. De goede zin overheerste, maar helaas lukte het Valken 1 niet om op het moeilijk bespeelbare veld en bovendien met een hele harde wind het juiste spel op de mat te leggen. RKEDO had de omstandigheden beter onder controle en de meeste kansen waren voor de tegenstander uit De Goorn. Zo werd het uiteindelijk 0-2 en daar viel weinig op af te dingen. Weliswaar toonde Valken genoeg inzet, daar lag het niet aan, maar de spelers hadden het deze zondag gewoon niet. In de eerste helft was er nog wel een mooi schot van Rick Boon en later een onschuldig kopballetje van Roan Groot. Niels Timmer deed een knappe poging ineens, maar zijn harde schot miste helaas de juiste richting. Vlak voor rust sloeg RKEDO toe bij een vrije trap net buiten de zestien. In eerste instantie werd het schot gekeerd door Loek Groot, maar de rebound leverde toch een tegentreffer op. Een zure intro op de rust.

Na rust deed Valken verwoede pogingen om de gelijkmaker aan te tekenen, maar eerlijk gezegd bleven de kansen daarop gewoon uit. Valken kwam sporadisch bij het doel van de tegenstander. Spelers werden niet bereikt en de dwarrelballen vielen meestal voor de voeten van de RKEDO-spelers. RKEDO kwam nog wel tot veel kansen in de tweede helft en daarvan werd er ook een benut: 0-2. Toen was de wedstrijd wel gespeeld. Jammer dat Valken 1 tegen deze domper is aangelopen, maar het elftal staat nog wel keurig op een vijfde plaats en plaats 3 en 4 zijn nog in het vizier. Always Forward won weer met ruime cijfers en lijkt dit seizoen eindelijk op weg naar dat al zo lang geambieerde kampioenschap. Volgende week is datzelfde Always Forward de tegenstander en Valken is het aan zijn stand verplicht het de Hoornse tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Vandaag een niet verwachte nederlaag tegen een laaggeklasseerde tegenstander (hoewel na vandaag wel weer opgeklommen). Dan zou het toch volgende week zomaar andersom kunnen zijn: verrassen tegen de koploper!