Valken 1 begint competitie met nederlaag tegen Sporting Andijk

De competitie in de vierde klasse C begon voor Valken 1 in Andijk. Tegen Sporting Andijk liep het eerste elftal tegen een 3-1 nederlaag aan. Gedurende de wedstrijd ging het spel min of meer gelijk op, maar als het op scoren aankwam was Andijk effectief en bij Valken kwam het er niet van, behalve een koelbloedig benutte penalty van Jeremy Vreeker na een overtreding op Rick Boon direct na rust. Na een aantal bekerwedstrijden en het duel tegen Andijk is duidelijk dat Valken de goals te gemakkelijk tegen krijgt. Het oogt op bepaalde momenten voorin en op het middenveld te flegmatiek, waardoor na een verloren duel in die linies de verdediging het mag opknappen. Dat gaat dus af en toe fout. De 1-0 was daarbij wat ongelukkig, maar Valken liep zodoende wel achter de feiten aan. Zeker toen het ook nog 2-0 werd in de eerste helft. Daar stond een fraai doelpunt van Jeremy Vreeker tegenover, maar die werd wegens buitenspel afgekeurd. Of het buitenspel was werd bediscussieerd langs de lijn, maar daar koop je dan niet veel voor. Het had dus 1-1 geweest kunnen zijn, maar het werd 2-0 en dan wordt het erg lastig om nog terug te komen.

Toch scoorde Valken direct na rust de aansluitingstreffer en gloorde er hoop. Valken 1 zette in die fase de toon, maar uit het niets viel zomaar de 3-1. Dat mag niet gebeuren, dat weten de spelers natuurlijk ook wel. Toch ging Valken er nog voor. Met name Sam Vroling en Roan Groot zetten een tandje bij maar de inzet van dit duo en hun ploeggenoten werd niet beloond. Helaas kon Niels Timmer niet meedoen wegens een hardnekkig opspelende achillespeesblessure en Kor Mantel speelde alleen de eerste helft en mist nog het ritme van een aantal wedstrijden achter elkaar. Als we dat allemaal in ogenschouw nemen, resteert een elftal met veel jonge spelers die de hardheid van het spelen in het eerste nog wat langer zullen moeten ervaren. Toch oogde het spel bij vlagen best goed, maar om wedstrijden in het voordeel te beslissen is goed combinatievoetbal niet genoeg. De persoonlijke duels zullen met meer overtuiging aangegaan moeten worden. En in de buurt van het vijandelijke doel mag ook wel directer geschoten worden. Volgende week krijgt het eerste op het thuiscomplex de kans om tegen Oosthuizen te laten zien dat er echt meer in zit dan wat er de laatste weken uitkomt. Oosthuizen had vrij in deze eerste ronde, dus daarvan kan nog niets gezegd worden. Het wordt ongetwijfeld een boeiend duel, dus kom kijken allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken