Valken moet de winst aan HSV Sport 1889 laten

Valken 1 is er niet in geslaagd om de succesvolle reeks van de laatste weken uit bij HSV Sport 1889 te verlengen. Bij het laatste fluitsignaal stond er 1-0 op het scorebord voor de tegenstander uit de Risdam in Hoorn. Wie de hele wedstrijd heeft gezien, houdt het gevoel over dat er toch wel een resultaat ingezeten heeft. Vooral in de eerste helft creëerde Valken op basis van verzorgd spel een paar prima kansen. In de tweede helft kwamen die kansen er ook maar vanuit wat opportunistischer spel. Daarbij deed Valken niet onder voor HSV Sport 1889, maar de Hoornse ploeg maakte wel een treffer en koesterde die in de slotfase met veel inzet. Dat het veld moeilijk bespeelbaar was, hielp niet bij de jacht van Valken op de gelijkmaker.

Giel Besseling was in de beginfase van de wedstrijd een paar keer kansrijk. Eerst met een iets te wilde poging, waarbij hij de bal overschoot. Daarna met een knap afstandsschot, waar de tegenstander nog net een voetje tegenaan kreeg waardoor de bal naast ging. Ook Rick Boon kreeg een grote kans nadat de bal zomaar voor zijn voeten kwam. De aanvaller maakte zijn loopactie richting doel echter niet af en schoot veel te gehaast en daardoor niet met succes. Voetbaltechnisch gezien was de mooiste kans voor Jeremy Vreeker, die knap wegdraaide en met een gekruld schot de 1-0 op zijn voeten had, maar de bal ging helaas rakelings over. Voor rust hadden ook Rick Boon met een mooie stiftbal en Luuk van Dulmen met een harde knal de openingstreffer kunnen maken, maar het doelpunt viel niet voor Valken. Halverwege kon de wedstrijd nog alle kanten op.

In de tweede helft had Jelle Boon in een gevaarlijke situatie uit een corner bijna de 0-1 gemaakt met zijn hoofd. Maar even later was het in een gelijksoortige situatie voor het Valkendoel HSV Sport 1889 dat wel scoorde. Het zou het enige doelpunt van de wedstrijd zijn. Loek Groot had nog een schitterende safe op een schot van afstand uit een vrije trap. In de slotfase waren er nog kopballen van Rick Boon en Joris Molenaar, maar Valken miste een beetje geluk op deze zonnige zondagmiddag. Zonder punten keerde Valken huiswaarts, in de wetenschap dat hierdoor ook de bovenste plaatsen behoorlijk uit het zicht zijn geraakt. Maar er moeten nog veel duels gespeeld worden, zoals het komende thuisduel aanstaande zondag tegen Kwiek ’78. Hopelijk zorgt Valken 1 dan voor een mooie opwarmer voor de gezellige ‘Lentebok borrel’,  die daarna in de kantine wordt gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken