Valken loopt promotie mis door 3-0 verlies tegen Schagen United

Als winnaar van een periodetitel, kon Valken 1 via de nacompetitie promotie naar de derde klasse afdwingen. Daarvoor moest in een eenmalig duel gewonnen worden van Schagen United, ook een ploeg op vierde-klasseniveau. De wedstrijd werd op neutraal terrein gespeeld bij Flevo in Middenmeer. Voor de gastvrijheid en organisatie dank aan Flevo namens SV De Valken. Op voorhand was Schagen United toch wel de favoriet, want de ploeg kent een aantal technisch vaardige spelers, die zaalvoetballend op hoog niveau spelen. Dat bleek al binnen de minuut toen Schagen met een flitsende combinatie door de verdediging van Valken sneed en de 1-0 binnenschoot. Het enige voordeel van de achterstand was dat Valken direct de schroom van zich af kon werpen en op zoek ging naar de gelijkmaker. De eerste helft werd zodoende een prachtig schouwspel met mooie aanvallen over en weer. Voor Valken kwam met name Kor Mantel gevaarlijk voor de dag, maar de gretige aanvaller had geen geluk bij de afronding. Een krachtige kopbal werd gekeerd door de Schagendoelman en na een sterke actie van Stan Degeling schoot Kor Mantel op de paal. Dat zat dus niet mee. Later had Kor nog een topkans op aangeven van Rick Boon maar het ziedende schot direct na de stuit ging net over de lat. Ook Joris Molenaar had bij een corner met een knappe volley kunnen scoren, maar ook dat lukte helaas niet. Gelukkig hield Loek Groot met een paar knappe reddingen Schagen van een tweede doelpunt af. Zo werd het bij rust 1-0 en dat was voor Valken eigenlijk te weinig, gezien de behoorlijke kansen.

Na rust was het spelbeeld helaas niet meer gelijk aan dat van de eerste helft. Bij Valken leek er minder energie in het elftal te zitten. In aanvallend opzicht kwam Valken niet zo vaak meer bij het Schagen-doel. De loopacties verliepen trager en de linies sloten minder goed op elkaar aan. Schagen zelf verloor nog een speler die met een blessure per brancard van het veld moest worden gedragen. Valken bleef het na de lange onderbrekening vanwege die blessure proberen, maar het was in alle eerlijkheid wel een beetje tandeloos. Aldus werd Schagen in de kaart gespeeld ; de opponent wist nog wel twee keer het net te vinden en ging uiteindelijk met 3-0 als terechte winnaar van het veld, op naar de derde klasse, waarmee van harte gefeliciteerd.

Geen promotie dus voor Valken en dat zal zuur zijn voor de spelers en technische staf, en ook wel voor het in groten getale opgekomen Valken-publiek. Misschien is achteraf gezien de verliespartij tegen Sporting Andijk tijdens Pinksteren wel bepalend geweest, want daardoor trof Valken een ambitieuze ‘runner up’ in plaats van een ploeg in degradatiemoeilijkheden uit de derde klasse. Het is niet anders. Als de teleurstelling is verwerkt, kunnen de spelers en technische staf terugkijken op een mooi seizoen. Het perspectief voor het seizoen 2022/2023 is goed, al zullen er wat spelers niet meer terugkeren in de selectie om verschillende redenen. Dat Valken voor de vierde klasse een prima selectie heeft, is dit seizoen wel bewezen. Dus met de opgedane ervaringen zal het team onder leiding van Gert Feld en Remco Wachter opnieuw ambitieus aan de start mogen verschijnen.  En ach, waarom niet jezelf tot doel stellen om kampioen te worden?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken