Valken 1 opent reeks bekerduels overtuigend tegen Callantsoog

Met maar liefst 7-1 winst op Callantsoog is Valken 1 van start gegaan in de bekerpoule van het seizoen 2022-2023. De thuiswedstrijd trok niet veel publiek, want in Zandvoort werd de Formule 1 door Max Verstappen gereden (en gewonnen) en dat kreeg de voorkeur van veel toeschouwers. De start van de Formule 1-race viel overigens perfect in de rust, dus daar kon sowieso ook in de Valkenkantine van genoten worden. Het eerste doelpunt kwam op naam van Kor Mantel, die op aangeven van Rick Boon beheerst met een droge knal afrondde. Later volgden doelpunten van Giel Besseling en Twan van Dulmen (kopbal).  Maar ook Callantsoog scoorde uit een fraaie aanval. Giel Besseling en Jelle Boon zetten Valken op een zeer positieve russtand: 5-1.

Na rust werd het ietsje minder met de doelpunten, maar dat kwam ook door de bevangende warmte. Toch liep via Rick Boon en Lorenzo van de Beek de score nog op tot 7-1. ‘Man of the Match’  werd Sam Vroling, die veel energie in de wedstrijd legde en met mooie passes strooide naar de vleugaanvallers of als voorzet voor het doel. Minder goed nieuws was het uitvallen van Jasper Buis, die ongelukkig op iemands schoen terecht kwam en zijn enkel verzwikte. Het herstel zal wel even duren en dat is zuur voor de speelse jonge aanvaller. Ook de keeper van Callantsoog had trouwens pech in de warming up en hield er een handblessure aan over. Hopelijk komt het snel weer goed. Wat wel weer leuk was is dat coach Gert Feld zijn zoon Jens kon laten invallen. De jeugdspeler deed in de slotfase verdienstelijk mee.

Valken gaat nu nog twee uitwedstrijden in de bekerpoule spelen: 8 september (19.45 uur) tegen Vesdo in Schagerbrug en 18 september bij DSS in Haarlem. DSS heeft overigens hetzelfde rood-groene clubshirt als Valken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken