Valken 1 trekt de zaak recht tegen ALC

Afgaan op de stand is zo vroeg in het seizoen niet verstandig. Dan zou Valken een makkelijke middag in Abbekerk hebben gehad maar dat was tegen ALC zeker niet het geval. Valken speelde in de eerste helft net niet scherp genoeg om ALC terug te dringen. Uitgespeelde kansen had Valken nog niet gehad toen ALC met een snelle man voorin optimaal profiteerde van balverlies in het centrum van de verdediging. Na de 0-1 had Valken de gelijkmaker kunnen maken bij aanvallen waar Yoran Hoogewerf, Joris Molenaar en Giel Besseling hadden kunnen afdrukken maar het doelpunt bleef uit. Een domper was dat Kor Mantel vlak voor rust geblesseerd uitviel. Met sowieso al het gegeven dat Rick Boon verder dit seizoen zal ontbreken vanwege zijn verblijf op Curaçao, raakte de voorhoede verzwakt. Dat beloofde niet veel goeds voor de tweede helft.

Maar kennelijk werd in de kleedkamer in de rust de juiste toon gezet, want Valken ging er tegenaan in de tweede helft. Sander Pereboom speelde als invaller op links tijdens zijn debuut in een officiële wedstrijd van het eerste heel energiek en leverde een paar aardige voorzetten af. Het werd vooral de slotfase van Niels Timmer en dat is hem gegund na een valse seizoenstart met een achillespeesblessure. Eerst bereikte de aanvoerder met een lange bal van achteruit de jonge voorhoedespeler Yoran Hoogewerf die technisch de bal fraai verwerkte en in de draai de bal binnenschoot. Even later scoorde Niels Timmer zelf met een wereldgoal door van afstand met een afgemeten schot de keeper te verrassen, waarbij de bal vlak onder de lat binnenzeilde. Ook het slotakkoord was voor Niels met een laag schot waarbij Jeroen Bosch een prima assist had. Sam Vroling had de pech dat de keeper het daarna mooi geweest vond en dus zijn schitterende vrije trap wel onschadelijk maakte.

Negen punten uit drie wedstrijden, wat een mooie start! Volgende week thuis tegen Sporting S. de kans om de serie nog fraaier te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken