Valken boekt klinkende uitoverwinning op Dynamo

‘Komt moeizaam tot scoren’, was de laatste jaren wel eens de typering van Valken 1. Nou, daar is de laatste weken geen sprake van. Na vier doelpunten tegen De Rijp (4-2) boekte Valken een nog grotere overwinning in Ursem tegen Dynamo. De score liep op tot 1-7 en met dit resultaat doet Valken prima mee in de Vierde Klasse B.

De snelle openingsgoal kwam op naam van Kor Mantel uit een voorzet van Joris Molenaar. En Twan van Dulmen kopte de 0-2 binnen uit een corner van Michael Helfensteijn. Valken-keeper Joost Volten had daarna een uitstekende redding, waarna jongeling Brian Appelman de score naar 0-3 tilde, na goed terugleggen door Michael Helfensteijn. Nog voor rust werd het 0-4 door Jasper Buis, wat een weelde voor Valken.

Na rust scoorde Dyname uit een strafschop wegens duwen tegen. Het zou bij deze ene tegentreffer blijven. Valken kreeg ook zelf na een handsbal een penalty en Niels Timmer wist deze, zoals meestal als penaltynemer, te benutten. Michael Helfensteijn liet de 1-6 aantekenen na een mooi schot in de verre hoek en het slotdoelpunt kwam op naam van Jan Caspers bij de tweede paal uit een voorzet van Rick Boon. Een klinkende overwinning dus. Volgende week mag Valken 1 thuis tegen Kwiek 78 laten zien dat de twee overwinningen op rij geen toeval zijn. Het doelpuntenfestijn in Ursem zal menig supporter nieuwsgierig hebben gemaakt om de volgende thuiswedstrijd met eigen ogen te gaan bekijken.