Aandacht van de pers voor De Valken

Regelmatig zijn bij wedstrijd van Valken 1 regio-journalisten aanwezig om verslag te doen. Dat betreft zowel radio als geschreven pers. Niet iedereen is wellicht bekend hiermee, maar bijvoorbeeld op de website hoornradio.nl kun je dan verslagen teruglezen. Zoals deze keer onderstaand verslag van Bert Putters.

De Valken op rozen door winst op St. George: 2-0

De Valken heeft zondagmiddag goede zaken gedaan tegen St. George uit Spierdijk. Gezien het aantal wedstrijden onderling stond St. George er beter voor dan De Valken: 41% winst kansen voor de Spierdijkers tegen 33% voor De Valken. Echter zondagmiddag was de ploeg uit Hem de bovenliggende partij. Met 14 genoteerde hoekschoppen tegen slechts 4 voor St. George gaf dit aardig het overwicht aan.

Gespannen gezichten bij de pupillen van de beide trainers Gerd Feld en Remco Wachter. Zij hebben van een jong team duidelijk een hecht team gemaakt. Verdedigend staat het als een huis en ook aanvallend gaat het goed. Alleen het middenveld is een zorgenkindje. Daar was St. George bij vlagen heer en meester. Grote plaaggeest en soms net op het randje spelende Giel Besseling ging ook voorop in de strijd. Er werd hard maar sportief gestreden en scheidsrechter Huub Sio uit Maarssen hield het strak. Ondanks dit moeste Peter Groot na een aanvallende charge toch het veld met een blessure het veld in de 3e minuut verlaten. Hij werd vervangen door Rik Steen.
Gelegenheidscoach Maarten Frankfort, die Frank Knijn verving vanwege een vakantie naar Gambia, had zijn mannen daar in de rust op gewezen. Frankfort die volgend seizoen Grasshoppers gaat coachen, moets erkennen dat De Valken aanvallend en verdedigend beter was.
In de 12e minuut was het al raak voor De Valken. Michael Helfensteijn nam een hoekschop op maat en in een kluwen van spelers wist verdediger Twan van Dulmen buiten bereik van doelman Dave Laan raak te koppen: 1-0. Diezelfde Helfensteijn had de 2-0 op zijn schoenen, maar dit schot werd bekwaam gestopt door Dave Laan, de doelman van St. George. Wie dacht dat St George geslagen was kwam bedrogen uit. Vlak voor rust was er nog een mogelijkheid voor Roy Kunst, maar diens doelpoging ging rakelings lang het doel van doelman Joost Volter van De Valken, die bekwaam zijn doel schoon hield. Ruststand 1-0.

Tweede helft
Na rust kwamen beide ploegen met het mes tussen de tanden weer het veld op. De Valken rook de overwinning en St. George liet zich niet naar de slachtbank leiden. Wederom een schot van Helfensteijn, die opnieuw werd gestopt door Dave Laan. St. George schoot vervolgens een bal op de paal en een bal over, had beter verdiend. Het staat echter zo mooi omschreven in de spelregels: “Wie de meeste doelpunten maakt is de winnaar van de wedstrijd”. Bij een lange bal in de blessuretijd werd spits Jan Caspers goed aangespeeld en waar Rick Boon eerder faalde, scoorde Jan Casper 2-0.
“Ik stond al een tijdje droog en dit doelpunt koester ik”, zei hij in de microfoon van Hoorn Radio. Even verder werd in de kleedkamer van De Valken een feestje gevierd. Zij moeten voor deze 1e periode op Paasmaandag nog spelen tegen Hauwert’65 om de titel. Maarten Frankfort had de vervelende taak om Frank Knijn te berichten dat zijn team verloren had. Niet alleen deze overwinning is goed voor de 1e periode, ook staan zij theoretisch met 1 wedstrijd minder gespeeld dan SV Rood Wit Zaanstad bovenaan.

Verslag en foto: Bert Putters