Marc redt V4 in slotoffensief

Zoals menig zwetende mannen, zonder dat zij elkaar eigenlijk kenden, elkaar op negen december 2022 omhelsden, kusten, knuffelden en, alsof zij al jaren broeders waren, met elkaar huilden terwijl het opgegooide bier van het plafond terug hun nek in droop, en dat alles alleen omdat Wout Weghorst in de elfde minuut van de toegevoegde reguliere speeltijd de bal over de doellijn achter Martínez deed verdwijnen, zo juichte men aan de zijlijn toen Marc de winnende binnenschoot.

In eerste instantie leek er, op de feiten dat Koen weer terug was, Lars tijdens de warming up zijn eerste paar schoenen wist te vernielen, er een nieuwe aanwinst was waar veel van verwacht werd en de scheidsrechter de wedstrijd iets later deed starten omdat ditmaal niet aan de Valken maar aan de tegenpartij degelijk uitgelegd moest worden wat een correcte schouderduw nu eigenlijk inhoudt, niet zo heel veel bijzonder aan deze wedstrijd. “NieNie thuis”. Die zou wel even gewonnen worden. Maar niets was minder waar, en onderschatting in de 5e klasse kan dodelijk zijn. Desalniettemin was de aanvang van de wedstrijd er een zoals we die van de V4 kennen. Direct in de aanval werd er vrij vroeg in de wedstrijd gescoord door de Eagle die, zoals in vorig verslag genoemd terug op zijn topniveau, vanuit een onmogelijke hoek raak schoot. Taylor zou na afloop hebben toegegeven dat het eigenlijk een voorzet betrof, maar volgens Eagle was dit natuurlijk absoluut een ‘bewussie’ (toch?). 1-0.

De verwachting van de fans aan de zijlijn was hoog gespannen en een tweede doelpunt kon niet lang uitblijven. Maar helaas voor de supporters, die weer in grote getalen aanwezig waren, en waarvoor het team via deze weg nogmaals hun grote dank uit wil spreken, viel het tweede doelpunt aan de andere kant van het veld. Na een diepe bal lukte het Koen, fris in het veld na meerdere weken niet gespeeld te hebben en bovendien in het zestienmetergebied, onmogelijk dus dat hem enig blaam treft, helaas niet om de bal weg te werken, waardoor de speler van NieNie één op één kwam te staan met Lars en de bal in de kruising kon janken. 1-1. Een paar minuten later was het wederom raak toen een speler van NieNie van binnen het zestienmetergebied uit kon halen en de bal via de vingertoppen van Lars in de korte hoek verdween. 1-2. Dat was toch wel even slikken voor V4. Na een aantal grote kansen voor V4, een aanslag op de enkel van Jelle, die dat niet zomaar over zijn kant liet gaan en een onduidelijke scheidsrechtersbal kon met de laatstgenoemde stand de kleedkamer opgezocht worden voor een lekker bakkie thee.

In de tweede helft was het direct duidelijk dat V4 voornemens was orde op zaken te stellen. Het duurde niet lang voordat Marc het publiek maar weer eens liet zien waarom zijn naam groots op de muur in de gang aan de oostkant van de 6e verdieping van de blauwe flat op Uilenstede te Amstelveen te bewonderen is. Een diepe bal, zo snel gegeven dat het zelfs in de herhaling voor de reporter niet zichtbaar was wie deze gaf, werd door Marc voor de handen van de uit zijn doel gelopen keeper weggeplukt en in het lege doel geschoven als ware het een bakker die een broodje zijn oven in schuift. 2-2. Vervolgens kwam er een grote kans voor NieNie die Lars wist te pareren alvorens het slotoffensief van V4 kon beginnen. In eerste instantie zorgde het aanzetten van de valken niet direct voor grote kansen totdat Fine de bal op de paal ramde. Een grote kans maar helaas geen goal. Toen hij vervolgens wel scoorde en dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, wat, achteraf gezien terecht, tot woede bij menig Valken speler leidde, werd er langs de kant gevreesd dat de eerder genoemde actie, die waarbij de paal getroffen werd, wel eens een ‘Rensenbrinkje’ zou kunnen worden. Ware het niet dat Marc, minder dan tien minuten voor tijd, via een snelle beweging de bal achter de op het verkeerde been gezette keeper in de lange hoek wist te werken. 3-2. In de laatste minuten van de wedstrijd was het NieNie dat het gros van het balbezit had, maar niet tot echte kansen wist te komen. Een schot van afstand en een aantal hoge ballen konden door Lars, inmiddels bezig op zijn derde paar schoenen van deze wedstrijd (met dank aan, in chronologische volgorde, Harm, Edwin, Koen en Ruud) uit de lucht geplukt worden, waarmee 3-2 dus de eindstand werd.

De strijders van V4 konden hun geluk niet op toen na afloop bleek, dat de directe concurrentie op alle flanken punten verspeeld had. Drie weken geleden voorspelde ik als reporter dat V4 op zeventien maart bovenaan zou staan. Laten we die datum maar een weekje vervroegen. Volgende week DWOW 3 uit. Zet de knakworst maar klaar!