Valken dwingt met ijzersterk optreden in finale promotie af

De finale om een plek in de derde klasse tussen Valken en Rood Wit Zaanstad werd gespeeld in Oosthuizen, op neutraal terrein. Van beide clubs waren er veel supporters komen kijken en met vuurwerk en rook in clubkleuren werd er volop sfeer gemaakt. Als uitploeg speelde Valken niet in rood en groen, maar het uittenue mag er dankzij hoofdsponsor DWB Aannemers ook zijn en het scorebord ter plaatse was toevallig wel in rood en groen, dus dat scheelde weer. Rood Wit Zaanstad werd op voorhand wel beschouwd als de favoriet.

Valken speelde van het eerste tot en met het laatste fluitsignaal zeer geconcentreerd en gedreven, waardoor Rood Wit Zaanstad veel moeite had om het eigen, technisch vaardige spel te spelen. Toch was de eerste kans voor Rood Wit met een hard schot op de paal. Daarna was Valken aan de beurt. Rick Boon profiteerde van laconiek verdedigen en stoomde alleen op de topkeeper van Rood Wit af, die hij met een hard schot wist te verslaan: 0-1. Ook het tweede doelpunt kwam op naam van Rick Boon. Opnieuw snelde hij richting doel, deze keer na een steekpass op maat van Jan Caspers, en ook deze keer aarzelde de spits niet met een vlammend schot. Met 0-2 bereikten de ploegen de rust, waarbij er over een weer nog goede kansen op meer doelpunten waren geweest. Voor Valken gold dat keeper Joost Volten zijn goede vorm van de laatste weken had behouden en knappe reddingen verrichtte.

Hieronder de beelden van Edwin Hoffer waarin we Rick Boon de 0-1 en0-2 en Jan Caspers de 0-3 zien scoren. Edwin Hoffer maakt waarschijnlijk nog een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd.

Na rust probeerde Rood Wit Zaanstad uiteraard terug te komen in de wedstrijd. De tegenstander kreeg ook wel wat kansen, maar was zeer slordig in de afronding. Valken zelf had ook vele kansen op de 0-3, maar de keeper of de paal stonden in de weg bij pogingen van Jan Caspers, Rick Boon en Michael Helfensteijn. Uiteindelijk werd het wel 0-3 door Jan Caspers die zijn eerste inzet (een lage voorzet) niet goed verwerkt zag worden door Rood Wit en daarna simpel de bal kon binnentikken. Bij deze ruime voorsprong was het duel beslist.

Na afloop werd duidelijk dat Spirit ’30 zijn finale had verloren en naar de vierde klasse gaat. Heel jammer dat er daardoor geen Drechterlandse derby gespeeld gaat worden in de derde klasse. Maar dat Valken in het seizoen 2024/2025 als ‘beste club van Drechterland’ gaat spelen in de derde klasse is een prestatie van formaat! Felicitaties aan vooral de spelers en technische staf, maar verder uiteraard aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen; geniet van het succes en ga ervoor op het hogere niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken