C1 wint derby tegen Westfrisia en verliest spelbepaler

C1 wint bekerpartij

C1 heeft zaterdag de tweede bekerwedstrijd tegen Westfrisia gewonnen met 3-1, maar verloor ook door een onnodige overtreding van een westfrisiaan Ben Schipper , die met een zwaar gekneusde scheenbeen moest worden afgevoerd en voorlopig is uitgespeeld.

Westfrisia begon sterk en kreeg kansen, die niet werden benut. Valken deed dit beter, Ben stuurde Rick diep, die goed versnelde en heel mooi scoorde, 1-0.
Daarna nog meer mogelijkheden voor de Valken, maar geen resultaat. Westfrisia drong voor de pauze nog aan zonder te scoren.
Na de pauze een gigantisch offensief van de Enkhuizers wat na 15 minuten de 1-1 opleverde. Valken kwam er in deze fase totaal niet aan te pas en mocht heel blij zijn dat het 1-1 bleef. Vijftien minuten vor tijd kreeg Ben een opleving en scoorde schitterend 2-1. Vlak daarna ontstond het genoemde incident en scoorde Rick Raven uit de toegekende vrije trap, 3-1 tevens eindstand. Aanstaande woensdag tegen Spirit de laatste bekerpartij, waarin we aan een gelijkspel genoeg hebben om als eerste te eindigen in de poule.