Eenvoudige winst Valken 1, dames gelijk

Valken 1 speelde vanavond de 2e wedstrijd om de beker. Op het B-veld werd aangetreden tegen V.V.W. uit Wervershoof.

V.V.W. verloor haar eerste wedstrijd tegen Andijk, Valken won van Andijk, dus een gelijkspel zou volstaan om verder te bekeren.

Zover kwam het echter niet. Al snel werd duidelijk dat Valken veel en veel beter was dan de zwart-gelen. Ondanks het gewicht voorin bij de Wervershovers konden ze niet echt bij Frank Dekker in de buurt komen. De keren dat dit lukte leverde een spaarzame corner op, die ook allen een prooi voor de goed keepende doelman waren.

Veel aanvallen lopen bij De Valken via de linkerzijde. Linksbek Mark Dop en Jos Dalmulder – op de linkshalf positie de eerste helft – hebben een goede samenwerking en Mark Dop kan vaak de achterlijn bereiken.

Valken komt na 30 minuten spelen op een verdiende 1-0 voorsprong. Gerard Laan, midmid, kan met een mooie slalom tot de keeper komen. Ook deze speelt hij vakkundig uit, en zo kan hij met een bekeken schuiver voor de voorsprong zorgen.

Na rust 3 wissels bij Valken. Dolph Karel, John Bleeker en Jos Dalmulder worden gewisseld voor Ruud Hofland, Frank Lakeman en Marco Bakker. Dolph en Jos spelen morgen met het 2e weer – ook voor de beker – uit in Bovenkarspel tegen K.G.B. 2. Deze wedstrijd begint overigens om 11:30 i.p.v. 12:00.

De 2-0 wordt gemaakt door Lennard Groot. Een dieptepass van Patrick van Veen wordt met de schouder meegenomen. Een loepzuivere lob op de uitkomende keeper volgt en de 2-0 is een feit in de 54e minuut.

Een kwartier later is het wederom de kale spits die weet te scoren. Slecht uitverdedigen door de Wervershovers, een breedtepass vanuit het midden naar de rechtsback, wordt door Lennard onderschept. Met een harde schuiver in de rechteronderhoek maakt Lennard zijn 2e goal.

Tien minuten voor tijd maak Valken ook de 4-0. Martijn Meester geeft vanaf de rechterkant voor. De bal bereikt Lennard bij de eerste paal, die kapt zijn man uit en geeft een pass op de gereedstaande Marco Bakker. Die hoeft alleen zijn voet er tegenaan te zetten.

In de 90e minuut kan V.V.W. de eer redden. Frank gooit de bal uit op Patrick van Veen, die passt door op Ruud Hofland. Wanneer hij balverlies lijdt is ook Frank kansloos op de aankomende middenvelder.

Nieuw: Man-of-the-match, door het publiek gekozen. De strijd ging vandaag tussen Lennard Groot en Doelman Frank Dekker. Laatstgenoemde wint op punten en zodoende is Frank Dekker de eerste Man-of-the-match.

De dames doen het ook formidabel in de beker. Na eerst afgelopen woensdag Westfriezen met 7-0 naar huis te hebben gestuurd, speelden ze vanavond met 1-1 gelijk tegen de vrouwen van M.F.C.

Bij een lagere winst van M.F.C. op Westfriezen dan Valken bekeren de vrouwen ook door!