Eerste nederlaag C1

C1 verliest van Spirit C1

Het door John Bleeker getrainde en gecoachte Spirit C1 bleek afgelopen zaterdag te sterk voor De Valken.
De wedstrijd liet de eerste 25 minuten een gelijkopgaande strijd zien met voor allebei teams kleine kansen. De laatste 10 minuten van de eerste helft werd Spirit beter en dit resulteerde in een 1-0, na matig uitverdedigen van de Valkenachterhoede.
Na de thee begon Valken feller, maar kwam eigenlijk zelden tot doelrijpe kansen. Net geen goede eindpass of net geen goed vervolg na wel een goede pass. Fysiek had De Valken het ook moeilijk tegen de mannen uit Hoogkarspel, die de meeste duels wonnen.
Valken begon ook steeds slordiger de bal in te spelen en werd het een beetje lukraak-voetbal.
Spirit bleef beter combineren en maakte halverwege de tweede helft 2-0.Hiermee was de wedstrijd beslist en staat Spirit op een stevige 2e plek achter het nog steeds ongeslagen Westfrisia. Voor De Valken is de achterstand op de nummers 1 en 2 erg groot geworden en moet het zich gaan concentreren op een plaats bij de eerste vier.